Μία εύκολη συνταγή για βουτήματα με σοκολάτα.
Βουτήματα με σοκολάτα
Μία έυκολη συνταγή για να φτιάξετε τα δικά σας βουτήματα με σοκολάτα.
Cuisine: Ελληνική
Τύπος συνταγής: Γλυκό
Serves: 1 Κουτί
Χρόνος προετοιμασίας:
Χρόνος Μαγειρέματος:
Συνολικός χρόνος:
Συστατικά
- 470 γρ. , Αγελάδας
- 175 γρ. sugar
- 3 τεμ. eggs
- 650 γρ. flour, gia oles tis xriseis
Εκτέλεση
- Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη έως ότου αφρατέψουν
- Προσθέτουμε ένα -ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα
- Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι, συνεχιζοντας το χτύπημα,μέχρι να σχηματιστεί ένα ομοιογενές και σχετικά σφιχτό μείγμα.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160-170.
- Σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής (κορνέ),εφαρμοζουμε όποιο στόμιο μας αρέσει και γεμίζουμε με ένα κουτάλι με το μείγμα.
- Στρώνουμε μια λαμαρίνα φούρνου με λαδόκολλα.
- Πιέζουμε με το χέρι μας τη σακούλα,σπρωχνοντας τη ζύμη και σχηματίζουμε βουτήματα σε σχήματα της αρεσκείας μας πάνω στη λαδόκολλα.
- Ψήνουμε για 20 λεπτα.Όταν κρυώσουν,τα ξεκολλαμε από τη λαδόκολλα.
- Μπορουμε να τα κολλήσουμε ανα δύο με μαρμελάδα της αρεσκείας μας ή μπορούμε να τα βουτήξουμε μέχρι τη μεση σε λιωμένηκουβερτούρα.