Η συνταγή της ημέρας για σήμερα είναι απλή και εύκολη. Αυγά μαγειρεμένα στο τηγάνι με φέτα αντί λαδιού.
Αυγά μάτια, μαγειρεμένα μέσα σε φέτα αντί για λάδι.
Cuisine: Ελληνική
Τύπος συνταγής: Συνοδευτικό
Serves: Ένα τηγάνι
Χρόνος προετοιμασίας:
Χρόνος Μαγειρέματος:
Συνολικός χρόνος:
Συστατικά
- 4 τεμάχια Αυγά
- 150 γραμμάρια Φέτα
- 1 φλ. καφέ κρέμα γάλακτος
- 1 δόση Πιπέρι, αν γίνεται φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ λιώνουμε με ένα πιρούνι τη φέτα. Σε μέτριο τηγάνι ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και τα θρύμματα της φέτας. Ζεσταίνουμε το μείγμα σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας μέχρι η φέτα να διαλυθεί τελείως.
- Σπάμε μέσα στο μείγμα τα αβγά μάτια.
- Σκεπάζουμε το τηγάνι με ένα καπάκι και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν, πάντα σε μέτρια φωτιά, για περίπου 5'.
- Πρέπει τα ασπράδια να πήξουν, αλλά οι κρόκοι να μείνουν μελάτοι.
- Σερβίρουμε τα αβγά στα πιάτα, περιχύνοντάς τα με την κρέμα της φέτας. Προσθέτουμε ελάχιστο αλάτι και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Πηγή: sintagespareas.gr