Αξιοσημείωτες… επιδόσεις κατέγραψε η Ημαθιώτισσα υποψήφια Ευρωβουλευτής Μαρία – Ωραιοζήλη Κουτσουπιά, η οποία στην παρθενική της πολιτική εμφάνιση, ανάμεσα σε… λέοντες, κατέλαβε την 18η θέση ανάμεσα στους 42 υποψηφίους, πολλοί εκ των οποίων “βαριά” ονόματα, λαμβάνοντας 53.907 ψήφους, σύμφωνα με τα ανεπίσημα αποτελέσματα. 

Μάλιστα, η κα Κουτσουπιά κατέκτησε την πρωτιά στον τόπο καταγωγής της, την Ημαθία, λαμβάμοντας 4.976 ψήφους, έναντι 4.378 ψήφων που έλαβε στο νομό ο πρώτος των πρώτων Γιώργιος Αυτιάς (πανελλαφικά ο κ. Αυτιάς συγκέντρωσε 310.072 σταυρούς). 

Η νεαρή πολιτική το μεσημέρι της Δευτέρας 10 Ιουνίου 2024 μίλησε στην ραδιοφωνική εκπομπή του “Λαϊκά και Αιρετικά” στον ΑΚΟΥ 996, η οποία αποτελεί σύμπραξη δυνάμεων της εφημερίδας “Λαός” και του InVeria.gr, με παρουσιαστές τους Ζήση Μιχ. Πατσίκα (εκδότης του “Λαού”) και Νίκο Βουδούρη (διευθυντή του InVeria.gr). 

Δείτε στο βίντεο τι δήλωσε η Μαρία – Ωραιοζήλη Κουτσουπιά:

Να σημειωθεί ότι Μαρία – Ωραιοζήλη Κουτσουπιά ζει μεταξύ Ελλάδος και Βελγίου, καθώς είναι δικηγόρος και των δύο χωρών. Οι πληροφορίες του InVeria.gr, αναφέρουν ότι η βάση της είναι οι Βρυξέλλες, όπου ζει με τον σύζυγο της – επίσης δικηγόρο – Ιάκωβο Σαρμά (γιο του υπηρεσιακού πρωθυπουργού της Ελλάδας στο μεσοδιάστημα μεταξύ των βουλευτικών εκλογών του 2023, Ιωάννη Σαρμά). 

Όπως και να έχει, με την άμεση επαφή στο κέντρο των ευρωπαϊκών αποφάσεων και το αξιοπρόσεχτο εκλογικό αποτέλεσμα που σημείωσε, θεωρείται ως… φυσική συνέπεια η αξιοποίησή της από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Το που και το πως, είναι στο χέρι του Πρωθυπυργού, είτε άμεσα ή στο απώτερο μέλλον…

Πηγή