💣 Τέρμα τα… ψέματα κυρία μου. Όσα άκουσες, άκουσες! Την Κυριακή είναι η ώρα της κάλπης! 

 📌 Δικαίωμα και υποχρέωση μαζί. Για να μην πεις ότι δεν συμμετείχες και δεν καθόρισες, στον βαθμό της μίας ψήφου που σου αναλογεί, το εκλογικό αποτέλεσμα. 

 📌 Τώρα, αν παίζουν σημαντικό ρόλο οι Ευρωεκλογές, είναι μία άλλη – μεγάλη – συζήτηση. 

 📌 Πάντως, από την στιγμή που οι Έλληνες 21 ευρωβουλευτές (σε σύνολο 705 από το σύνολο των χωρών της ΕΕ) εντάσσονται σε ευρωπαϊκά κόμματα, ε, όλο και κάποια σημασία έχει το πόσοι θα βγουν από κάθε παράταξη. 

 📌 Μη φανταστείς όμως ότι με 21 άτομα μπορείς να κάνεις… θαύματα. Αυτά έχουν να κάνουν με την εκπροσώπησή μας σε επίπεδο αρχηγών κρατών, αλλά – ως θαύματα – σπάνια (αν όχι και ποτέ) συμβαίνουν. 

 💣 Σε κάθε περίπτωση, η συμμετοχή και το «μήνυμα» είναι σημαντικό… 

 📌 Αν την… βρίσκεις ρε παιδί μου με τη ΝΔ και τον Κυριάκο, πρέπει να τον στηρίξεις, να διατηρήσει ποσοστό όσο το δυνατόν εγγύτερα στο 41%. 

 📌 Αν δεν την παλεύεις μαζί του, θα έχεις την ευκαιρία να ψηφίσεις κάποιο άλλο κόμμα. Ποιο και γιατί, μη με ρωτάς. Με τόσες ομοιογένειες και… συγγένειες που έχουμε, σαφή άκρη δεν μπορείς να βρεις. 

 📌 Οπότε πας προς τα «δεξιά» ή προς τα «αριστερά» και κάπου εκεί ψάχνεις τις… διαφορές. 

 📌 Προς Θεού, δεν ισχυρίζομαι ότι είναι όλοι ίδιοι. Αλλά για τον πολύ κόσμο, φαίνονται ίδιοι και για αυτό ευθύνονται τα ίδια τα κόμματα. 

 💣 Σε άλλα νέα, διότι από την Δευτέρα μετά τις ευρωεκλογές θα τις έχουμε ξεχάσει κιόλας, την Παρασκευή η ΚΕΠΑ Δ. Βέροιας ανακοίνωσε επίσημα το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Καλοκαιριού και του Σεπτεμβρίου του 2024. 

 📌 Ωραίες και πλούσιες εκδηλώσεις, αλλά δεν σκέφτηκαν ότι μπορεί να στεναχωρήσουν τον Υπουργό – φίλου του Κοντοζαμάνη (αυτόν της θέσης 17 ντε!); 

 📌 Για τον Πάνο Βλάχο λέω, που θα δώσει συναυλία την Παρασκευή 21 Ιουνίου, στις 21.00, στην πλατεία της Εληάς. 

 📌 Άμα πει, Κατερίνα μου, κανένα ωραίο ρεμπέτικο για Άδωνι και Πορτοσάλτε και θιχτούν οι… σάκοι και μας μηνύσουν που θέλουμε να τους γεμίσουμε με τέτοιο περιεχόμενο, τι θα κάνουμε μετά; 

 📌 Πέρα από την πλάκα, η ΚΕΠΑ Δ. Βέροιας αποδεικνύει – κατά την ταπεινή μου άποψη – πως έχει υψηλό αισθητικό κριτήριο, δεν «μασάει» από μπούρδες και παρουσιάζει ένα πρόγραμμα πρωτίστως προσαρμοσμένο στα νεανικά κοινά και σε μετά σε εμάς τους… μπαρμπάδες. 

 📌 Διότι πρέπει να υπάρχει και κάποιος επίσημος φορέας που δεν φορά… χιτζάμπ, ούτε κρατά… πυρσούς (ή τρίγωνα Πανοράματος, εσχάτως). 

 📌 Και πρέπει κάποιος να στηρίζει όσα παιδιά επιμένουν να αντιστέκονται στα μουσικά σκουπίδια των ημερών… 

 📌 Μπορεί για όσους πάτησαν τα 40 (πρόσφατα ή από χρόνια) κάποια συγκροτήματα να φαίνονται… κάπως, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι έτσι φαινόταν και στους παλαιότερους όσα ακούγαμε εμείς στα… νιάτα μας. 

 📌 Κάθε γενιά με τα δικά της, τα ωραία και τα σκουπίδια της. Νόμος. 

📍 ΥΓ: Στις ευρωεκλογές βάζουμε 4 σταυρούς! Και, παρακαλώ, «σταυρώστε» αφού διαβάσετε πρώτα κανένα βιογραφικό! Να μην έχουμε… ρεμπεσκέδες στην Ευρώπη. 

📍 ΥΓ2: Κάτι μου λέει, βλέποντας και τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, πως από… Δευτέρα θα έχουμε «νταούλια» στην κεντροαριστερά, μπας και κάποτε σηκώσουν κεφάλι! Καλό… βόλι αδέρφια!

(Δημοσιεύθηκε στην ψηφιακή εφημερίδα InVeria – Κυριακή 9 Ιουνίου 2024, φύλλο 110)

Πηγή