💣 Ακόμα μία εβδομάδα πέρασε με την Ημαθία (όπως και κάθε γωνιά της Ελλάδας) να βρίσκεται στο… στόχαστρο των πολιτικών προσώπων της χώρας.

📌 Οι επισκέψεις υποψηφίων και μη πολλές, μέχρι και εγκαίνια έργου που λειτουργεί εδώ και μήνες σκαρφίστηκαν, προκειμένου να παιχτεί το προεκλογικό παιχνίδι.

📌 Τα εγκαίνια, που λέτε, της νέα πτέρυγας του νοσοκομείου Βέροιας είχαν δύο στόχους. Από τη μία να φανεί το έργο της κυβέρνησης και από την άλλη να διαφημιστεί η υποψηφιότητα του Κοντοζαμάνη…

📌 Ο Υπουργός Υγείας το είπε… Δύο χρόνια λειτουργεί η επέκταση δοκιμαστικά, είπε, και τρεις μήνες κανονικά. Αλλά ήθελαν, να γίνει η τελετή για μάθουν οι πολίτες το έργο της ΝΔ. Έναντι του έργου των…ανεπρόκοπων του ΣΥΡΙΖΑ, βεβαίως.

📌 Για το δεύτερο, δεν χρειάζεται καθόλου να επιχειρηματολογήσουμε. Από την ομιλία του Άδωνι Γεωργιάδη μάθαμε πολλές φορές ότι ο πρώην αν. Υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής στην θέση 17 και είναι προσωπικός φίλος του…

📌 Μάθαμε από τον Άδωνι, επίσης, ότι θα είναι «άνθρωπος» των υγειονομικών και των ασθενών στην ευρωβουλή, θα παλεύει για το ΕΣΥ και, για όσους δεν το άκουσαν, είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ, στην θέση 17!

📌 Η κυβέρνηση της ΝΔ έκανε το νοσοκομείο και ο Βασίλης είναι στην θέση 17. Πάμε ξανά…

📌 Βέβαια, το γεγονός ότι το έργο έγινε μέσω ΕΣΠΑ και Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας, οι αιρετοί της οποίας απουσίαζαν από την τελετή, λίγη σημασία έχει!

💣 Πάμε τώρα στους ανθρώπους της πραγματικής οικονομίας, κάνοντας παρένθεση από τις… πολιτικές παπάτζες.

📌 Μετά τον γνωστό βιοτέχνη της Ημαθίας Τάσο Γιάγκογλου, που πριν λίγο καιρό ανέλαβε πρόεδρος στην Ελληνική Ένωση Καφέ, στην οποία μετέχουν οι μεγαλύτερες εταιρίες της χώρας, ένας ακόμα Ημαθιώτης επιχειρηματίας βγαίνει μπροστά!

📌 Πρόκειται για τον Βεροιώτη βιομήχανο Πρόδρομο Ουσουλτζόγλου, της γνωστής οικογενείας των εκκοκκιστών, ο οποίος συνεχίζει για τρίτη γενιά την συγκεκριμένη δραστηριότητα.

📌 Ο Πρόδρομος Ουσουλτζόγλου εξελέγη πρόεδρος στην Πανελλήνια Ένωση Εκκοκκιστών και Εξαγωγέων Βάμβακος, αποδεικνύοντας πως η Ημαθία έχει επιχειρήσεις και ανθρώπινο δυναμικό που πρωταγωνιστή στην εγχώρια και όχι μόνο οικονομία.

💣 Κλείνω με την… τελική ευθεία. Η ερχόμενη εβδομάδα είναι η τελευταία προ των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου…

📌 Πρώτον, στις 9 Ιουνίου δεν πέφτει η κυβέρνηση…

📌 Δεύτερον, η ψήφος είναι υποχρεωτική, αλλά είναι τόσο υποκριτές στις εκάστοτε κυβερνήσεις (διαχρονικά) που όποιος δεν ψηφίζει δεν έχει καμία συνέπεια.

📌 Τρίτον, τα κόμματα της αντιπολίτευσης ζητούν ψήφο διαμαρτυρίας κατά της κυβέρνησης. Αυτό είναι σχετικά εύκολο, ειδικά σε σχέση με το δεύτερο αίτημά τους, να ψηφιστούν αυτά ως ψήφος αντίδρασης. Εκεί συνολικά υπάρχει θέμα…

📍 ΥΓ: Στις 9 Ιουνίου κρίνεται πόσο χαμηλά θα πέσει η ΝΔ και πόσο ψηλά θα πάνε τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Πτώση της ΝΔ κάτω από 30% και άνοδος κομμάτων αντιπολίτευσης πάνω από 20% θα σήμαινε όντως πολιτικές εξελίξεις

📍 ΥΓ2: Για πείτε μου τώρα, σε ποια θέση είναι υποψήφιος ο φίλος του Άδωνι; Έτσι μπράβο, στην θέση 17

(Δημοσιεύθηκε στην ψηφιακή εφημερίδα InVeria – Κυριακή 2 Ιουνίου 2024, φύλλο 109)

Πηγή