ΔΤ από το 6ο Γυμνάσιο Βέροιας Οι μαθητές του 5ου και 6ου Γυμνασίου είχαν την ευκαιρία να έρθουν πιο κοντά χάρη στην Τέχνη. 

Τη Δευτέρα 27 Μαΐου αντάλλαξαν επισκέψεις προκειμένου να παρουσιάσουν εκδηλώσεις που προετοίμασαν στο πλαίσιο Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων. Οι μαθητές του 5ου Γυμνασίου με τη συνοδεία των υπεύθυνων καθηγητών/τριών τους, Αντωνίου Φρόσως, Μπαζούκη Κωνσταντίας, Σιδηροπούλου Τριανταφυλλιάς, Σίμου Άννας και Παπαδόπουλου Αντώνη, πρόβαλαν το έργο των σπουδαίων μουσικοσυνθετών Μ. Χατζιδάκι και Μ. Θεοδωράκη μέσα από μια εντυπωσιακή μουσικοθεατρική παράσταση, δίνοντας έμφαση στις κινηματογραφικές συμμετοχές τους. Χορός, τραγούδι, ερμηνείες γέμισαν την αίθουσα εκδηλώσεων του 6ου Γυμνασίου! Αμέσως μετά οι «ηθοποιοί» του σχολείου μας και οι υπεύθυνες καθηγήτριες, Μποΐτση Έλενα, Μαντζουλά Γεωργία και Λιότσιου Βενετία, με κοινό τους μαθητές του 5ου ανέβασαν το ελαφρώς διασκευασμένο έργο του Δ Ψαθά «Ζητείται Ψεύτης» στο 10ο Δημοτικό σχολείο, προσφέροντας στιγμές χαλάρωσης αλλά κι ευκαιρία για προβληματισμό χάρη στην επικαιρότητα του θέματος.   

Ευχαριστούμε θερμά τη διευθύντρια του 5ου Γυμνασίου, κ. Καλογερίδου, που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας γι’ αυτήν τη σύμπραξη, όπως και τους εκπαιδευτικούς του, χωρίς τους οποίους η υλοποίηση της συνεργασίας δεν θα ήταν εφικτή. Φυσικά οι ευχαριστίες μας αφορούν και τους μαθητές τόσο αυτών που συμμετείχαν στην εκδήλωση, όσο και αυτών που μας υποδέχτηκαν και μας χειροκρότησαν κατά τη διάρκεια της δικής μας παράστασης. Τέλος, νιώθουμε πως πρέπει να ευχαριστήσουμε και τη διευθύντρια του 10ου Δημοτικού, κ. Δημητριάδου, που δέχτηκε να μας φιλοξενήσει στη υπέροχη σκηνή του σχολείου. 

Οι μαθητές μας -και των δυο σχολείων- είχαν την ευκαιρία να ξεδιπλώσουν τα ταλέντα τους στη μουσική, τον χορό και την υποκριτική χαρίζοντας στιγμές γέλιου και συγκίνησης στο κοινό τους, μεταλαμπάδευσαν γνώσεις, προκάλεσαν έκπληξη με τις ικανότητές τους στους καθηγητές και τους συμμαθητές τους. Η εμπειρία αυτή ευχόμαστε να είναι μόνο η αρχή μιας νέας πορείας μεταξύ των δύο Γυμνασίων με κοινό στόχο το Σχολείο που ονειρευόμαστε. Αν έπρεπε με μια λέξη να πούμε στους μαθητές μας όσα επιθυμούμε, αυτή θα ήταν ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ! 

Πηγή