Στην Ημαθία περιόδευσε το πρωί της Τρίτης 28 Μαΐου 2024 ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής της Νέας Αριστεράς, Γαβριήλ Σακελλαρίδης

Ο κ. Σακελλαρίδης, συνοδευόμενος από την πρώην βουλευτή Ημαθίας Φρόσω Καρασαρλίδου, τον Συντονιστή της Νέας Αριστεράς στην Ημαθία Στέργιο Μίχο και άλλα στελέχη του κόμματος, επισκέφθηκε την λαϊκή αγορά της Βέροιας, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολίτες και παραγωγούς – εμπόρους της λαϊκής, ενώ το μεσημέρι συναντήθηκε στην Αλεξάνδρεια με εκπροσώπους του Σωματείου Σχολικών Καθαριστριών. 

Εν τω μεταξύ, ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής και γνωστό στέλεχος της Νέας Αριστεράς παραχώρησε εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη Τύπου στο Δημαρχείο της Βέροιας, όπου είχε την ευκαιρία να αναπτύξει τις βασικές θέσεις του κόμματός του για τα Ευρωπαϊκά, Διεθνή, αλλά και Ελληνικά ζητήματα, έθεσε το πλαίσιο των διεκδικήσεων της Νέας Αριστεράς ενόψει των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου και αναφέρθηκε στις διεργασίες στον ευρύτερο χώρο της κεντροαριστεράς που πρέπει, όπως σημείωσε, να ξεκινήσουν σε επίπεδο προγραμματικού διαλόγου, το επόμενο διάστημα. 

Μάλιστα, ο κ. Σακελλαρίδης εξέφρασε την θετική του έκπληξη από το γεγονός ότι οι ερωτήσεις των τοπικών δημοσιογράφων της Βέροιας ήταν πολλές και ουσιαστικές, σχολιάζοντας πως αυτό είναι προς τιμήν τους, καθώς συνήθως στις περιοδείες υπάρχει μία πιο “διεκπεραιωτική” διάθεση από τα ΜΜΕ. Το σχόλιό του αυτό έδωσε αφορμή για off the record συζήτηση σχετικά με τα λεγόμενα “περιφερειακά ΜΜΕ” και πως αντιμετωπίζονται από το πολιτικό προσωπικό της χώρας. 

Μεταξύ των ερωτήσεων που τέθηκαν (αναλυτικά όλη συνέντευξη Τύπου στο βίντειο που ακολουθεί), ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης ερωτήθηκε από το InVeria.gr για τον “φαύλο κύκλο” που δημιουργείται στον τομέα της ενημέρωσης των Ελλήνων πολιτών για ευρωπαϊκά θέματα, καθώς από τη μία οι ανταποκριτές των ΜΜΕ και οι εγχώριοι αρχισυντάκτες θεωρούν ότι δεν ενδιαφέρουν αυτά τα θέματα τον κόσμο και έτσι αφιερώνουν λίγο χρόνο σε αυτά, με αποτέλεσμα, έχοντας ελλειπή και κακή ενημέρωση οι πολίτες, όντως να μην ενδιαφέρονται. Επίσης, ρωτήθηκε από το InVeria.gr αν η προσωπική του επανδραστηριοποίηση στην πολιτική ήταν όπως την φανταζόταν. 

Τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη καλωσόρισε και προλόγισε στη συνέντευξη Τύπου η πρώην βουλευτής Ημαθίας Φρόσω Καρασαρλίδου, καθώς και προσωρινός Συντονιστής της Νέας Αριστεράς Ημαθίας Στέργιος Μίχος, ο οποίος και συντόνισε τη συζήτηση. 

Η τοποθέτηση και οι ερωταπαντήσεις στο βίντεο που ακολουθεί:

Πηγή