Την Πέμπτη 23 Μαΐου 2024 κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας αποτελούμενο από την Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Νίκο Παπαθανάση, τον βουλευτή Πέλλας Λάκη Βασιλειάδη, τους βουλευτές Ημαθίας Απόστολο Βεσυρόπουλο, Τάσο Μπαρτζώκα, Λάζαρο Τσαβδαρίδη και τον Πρόεδρο Διοικούσας Επιτροπής Δ.Ε.Ε.Π. Ημαθίας Σταύρο Γιανναβαρτζή πραγματοποίησαν περιοδεία στην Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας, ενόψει των επικείμενων ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου.

Αρχικά επισκέφτηκαν το Δημαρχείο Αλεξάνδρειας όπου τους υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Παναγιώτης Γκυρίνης, ο οποίος παρουσία των αντιδημάρχων και του Προέδρου ΔΗΜ.Τ.Ο. Αλεξάνδρειας Βαγγέλη Παλιούρα, έθεσε στον Υπουργό καίρια προβλήματα του Δήμου ώστε να συμβάλει στην επίλυσή τους. Στη συνέχεια επισκέφτηκαν κάθετη μονάδα αγροτικών προϊόντων, όπου έγινε ευρεία συζήτηση για την πορεία χρηματοδότησης των παραγωγικών αγροτοδιατροφικών επιχειρήσεων και τη δυνατότητα βελτίωσης και επέκτασης αυτών των μέτρων.

Το κλιμάκιο ακολούθως επισκέφτηκε το Πολυκεντρικό Μουσείο Αιγών και το αναστηλωμένο Παλάτι του Φιλίππου του Β’, όπου τους υποδέχτηκε και τους ξενάγησε η Έφορος Γεωργία Στρατούλη – Μακάκου. 

Η περιοδεία συνεχίστηκε στο Νοσοκομείο Βέροιας όπου τους καλωσόρισε ο Διοικητής του Ηλίας Πλίογκας, παρουσία των Υπευθύνων Τομέων της Δ.Ε.Ε.Π. Δήμητρας Βενιοπούλου και Ηλία Νοβάκη, και δόθηκε η ευκαιρία στους παρευρισκόμενους να δούνε την πορεία των έργων που εκτελούνται. Ο κ. Παπαθανάσης έκανε αναφορά στην μεγάλη χρηματοδότηση του νοσοκομείου, τόσο από το Ταμείο Ανάκαμψης όσο και το ΕΣΠΑ, λέγοντας χαρακτηριστικά πως το Νοσοκομείο έχει την μεγαλύτερη χρηματοδότηση αλλά και την μεγαλύτερη απορροφητικότητα κονδυλίων πανελλαδικά.

Τέλος, το κλιμάκιο επισκέφτηκε το Επιμελητήριο Ημαθίας, όπου ο Πρόεδρος Γιώργος Μπήκας παρουσία εκπροσώπων της ΕΘΕΑΣ, της ΕΚΕ, του ΣΕΒΕ έθεσε μια σειρά ζητημάτων για τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία των επιχειρήσεων, ενώ από τη σειρά του ο Υπουργός έδωσε σχετικές διευκρινήσεις, τονίζοντας την επιτυχία των μέτρων ενώ ανέφερε πως σύντομα θα ανακοινώσει μια σειρά νέων, που θα βελτιώσουν την επιχειρηματικότητα και θα συμβάλουν στην ανάπτυξη της χώρας.

Πηγή