Αν και η συνέντευξη Τύπου της Πέμπτης (23/5/2024) από τον Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονα αφορούσε τις εκδηλώσεις των Λ’ Παυλείων, ο ιεράρχης σχολίασε και τα όσα εξελίσονται σχετικά με την καταπάτηση της Συμφωνίας των Πρεσπών από τα Σκόπια, καθώς και για την ψήφιση του νομοσχεδίου για τον γάμο και την τεκνοθεσία από άτομα του ίδιου φύλου. 

Ο κ. Παντελεήμων συνήθως δίνει μία φορά τον χρόνο συνέντευξη Τύπου για τα Παύλεια, αλλά πολλές φορές συνηθίζει με την ευκαιρία της συνάντησής του με τους δημοσιογράφους να θέτει και άλλα ζητήματα. Στην παρούσα συγκυρία, δύο ήταν τα θέματα που απασχόλησαν και την τοπική εκκλησία, τα οποία και έθιξε στην συνέντευξή του. 

Μάλιστα, ο Μητροπολίτης σχολιάζει και την στάση του απέναντι στα πολιτικά πρόσωπα, τόσο αυτά που έρχονται ως επισκέπτες στην περιοχή, όσο και τους ντόπιους βουλευτές, αποκαλύπτοντας τι του έλεγε δημόσια και ιδιωτικά πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου για τον γάμο μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου, τον περασμένο Φεβρουάριο. 

Δείτε το σχετικό απόσπασμα που αναφέρεται στην Συμφωνία των Πρεσπών και τον γάμο μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου:

Όλη η συνέντευξη Τύπου και το πρόγραμμα 

των 30ων Παυλείων διαθέσιμα εδώ

Πηγή