Το πρόγραμμα εκδηλώσεων των Λ’ Παυλειών (30α) παρουσίασε το μεσημέρι της Πέμπτης 23 Μαΐου 2024 ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων και οι στενοί του συνεργάτες, στο Επισκοπείο. 

Ο κ. Παντελεήμων αναφέρθηκε στις επετειακές εκδηλώσεις των 30ων Παυλείων, καθώς και στις εκδηλώσεις της Ιατρικής Εβδομάδας προς τιμήν του Αγίου Λουκά Συμφερουπόλεως του Ιατρού, ενώ σχολίασε και τις εξελίξεις στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών και το νομοσχέδιο για τον γάμο και τεκνοθεσία μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου. 

Ειδικά για το Μακεδονίκο Ζήτημα, ο Μητροπολίτης Βεροίας ήταν ιδιαίτερα καυστικός, τόσο προς την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που ψήφισε την Συμφωνία, όσο και προς την σημερινή Κυβέρνηση, η οποία ζητά την πιστή εφαρμογή της. Όπως ο κ. Παντελεήμων, αναμένει να δει την στάση της απέναντι στην γειτονική χώρα και τόνισε ότι ελπίζει οι προειδοποιήσεις Μητσοτάκη περί βέτο ένταξης της χώρας στην ΕΕ να μην είναι απλώς προεκλογικές αναφορές. 

Για το θέμα του γάμου μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου τόνισε ότι έκανε ότι μπορούσε για να πείσει τους βουλευτές να μην προχωρήσουν στην ψήφισή του, ωστόσο τόνισε ότι δεν κλείνει την πόρτα σε κανέναν που θέλει να τον επισκεφθεί. Όπως σημείωσε μάλιστα, θα δούμε σύντομα τις αρνητικές συνέπειες στην Ελληνική κοινωνία από το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε, καθώς πέρα από την πνευματική – θεολογική διάσταση, αυτό το νομοσχέδιο πλήττει ευθέως την Ελληνική Οικογένεια. “Είμαστε ήδη χώρα γερόντων και σύντομα αυτό θα το βρούμε μπροστά μας, θα χτυπάνε το κεφάλι τους“, σχολίασε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης, ενώ από πνευματικής πλευράς τόνισε ότι πρόκειται για “μομφή εναντίον του Θεού, εδημιούργησε άρσεν και θύλη, δεν έκανε τρίτη κατηγορία. Εάν δεν το σεβόμαστε αυτό και εμείς θέλουμε να διορθώσουμε τον Θεό, αυτό είναι θέμα δικό τους. Να πάνε να τα βρούνε με το Θεό… Αν δεν τα βρούνε εδώ, θα βρούνε πάνω, που δεν θα υπάρχει υπεράσπιση κανενος, τετ α τετ“. 

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί την συνέντευξη Τύπου του Μητροπολίτη:

Πηγή