Στη Βέροια βρέθηκε η γνωστή δημοσιογράφος και βουλευτής Α’ Αθήνας του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, στο πλαίσιο προεκλογικής εκδήλωσης της ΚΟ του ΚΚΕ Ημαθίας ενόψει ευρωεκλογών, κατά τη διάρκεια της οποίας πραγματοποιήθηκε και η παρουσίαση του βιβλίου “Αντιγόνη στη Χάγη – Η κατάθεση της Λιάνας Κανέλλη στη δίκη του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς“.

Ο Γραμματέας της Κομματικής Οργάνωσης του ΚΚΕ στην Ημαθία Γιάννης Τσεχελίδης, καλωσόρισε την βουλευτή στην Ημαθία, αναφέρθηκε στις ευρωεκλογές, τις προγραμματισμένες προεκλογικές συγκεντρώσεις κλπ. 

Η συγγραφέας, κλήθηκε ως μάρτυρας στη δίκη του Μιλόσεβιτς και μοιράστηκε κάποιες λεπτομέρειες από την εμπειρία της.

Το βιβλίο προέκυψε από την πρωτοβουλία ενός νέου μέλους της ΚΝΕ, ο οποίος ανέλαβε τη μετάφραση της κατάθεσης της κ. Κανέλλη και συνέθεσε μια εισαγωγή, χαρακτηρίζοντάς την ως “Αντιγόνη”, διότι επιθυμούσε την αντικειμενική απόδοση δικαιοσύνης, παρ’ όλο που άνηκε σε αντίθετα πολιτικά στρατόπεδα από αυτά του κατηγορούμενου της δίκης.

Η κ. Κανέλλη αμφισβήτησε το Δικαστήριο της Χάγης, χαρακτηρίζοντάς το ως στημένο ιδιωτικό δικαστήριο. Ανέφερε χαρακτηριστικά πως το ΝΑΤΟ την οδήγησε στην είσοδό της στην πολιτική στο ΚΚΕ. Χαρακτηριστικά είπε: “Έπρεπε να είχα ξυπνήσει νωρίτερα”, με αφορμή τις απάνθρωπες εικόνες που αντίκρυσε και την τραυματική εμπειρία που είχε στην εμφύλιο της Ρουάντα, όπου βρέθηκε ως δημοσιογράφος και οι εικόνες που εκεί αντίκρισε της άλλαξαν τη ζωή. 

Ρεπορτάζ – Φωτογραφίες: Ευγένιος Βαρακλής

Δείτε το βίντεο της ομιλίας:

Πηγή