ΔΤ από το Σύλλογο Κοινωνικής Παρέμβασης ΕΡΑΣΜΟΣ 

Σάββατο 11 Μαΐου 2024, στις 20.00, στο Χώρο Τεχνών

Ο Σύλλογος Κοινωνικής Παρέμβασης «Έρασμος» και ο Δήμος Βέροιας παρουσιάζουν το Σάββατο 11 Μαΐου 2024, στις 20.00, στο Χώρο Τεχνών, το Μουσικο-θεατρικό δρώμενο με τίτλο: «Η Ζωή τρία γράμματα»…

“Και ψάξε να βρεις στον τίτλο τα κομμάτια σου. Ανάμεσά τους το φως και η σκιά. Το γέλιο και το δάκρυ. Πιο πολύ δάκρυ. Πιο λίγο γέλιο. Η ελπίδα κι η απελπισία. Το όνειρο, η χίμαιρα, ο έρωτας, ο θάνατος. Κι ανάμεσα σ’ όλα αυτά ο Καζαντζάκης, ο Ελύτης, ο Χατζιδάκις, ο Θεοδωράκης, ο Λειβαδίτης, ο Ξαρχάκος…εσύ, εγώ…οι άλλοι. Τόσα πρόσωπα πάνω στη σκηνή να συλλαβίζουν το αλφαβητάρι της ζωής ανιχνεύοντας λόγια, ήχους, μουσικές. “Ζωή σου είναι ό,τι έδωσες” λέει ο Σεφέρης. Γιατί στο παλκοσένικο της ζωής υπάρχουν οι πρωταγωνιστές, υπάρχουν και οι κομπάρσοι. Εσύ αποφασίζεις… Μια λυρική αντίληψη του κύκλου της ζωής που το “δακρυόεν γελάν” χαράζει.”

Στο οικοδόμημα της αγάπης, της αλληλεγγύης, της ελπίδας βάζουμε το δικό μας λιθαράκι χτίζοντας έναν καλύτερο κόσμο. Βάλε κι εσύ το δικό σου. ” Συμμετέχουν:45 χορωδοί , καλλιτεχνική ομάδα νέων, παιδική ομάδα, χορευτική ομάδα, δωδεκαμελής ορχήστρα, σολίστες και ερασιτέχνες ηθοποιοί.

Την Επιμέλεια Παράστασης, των Κειμένων και τη Σκηνοθεσία ανέλαβε η επί σειρά ετών εθελόντρια του «Έρασμου» και συνταξιούχος εκπαιδευτικός Κατερίνα Πασιοπούλου, ενώ τη Διδασκαλία, την ενορχήστρωση, τη Διεύθυνση Ορχήστρας και των Χορωδιών ανέλαβε η, επίσης επί σειρά ετών εθελόντρια του Συλλόγου και μουσικός, Κατερίνα Σωτηρίου.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν  τα Χορωδιακά Σύνολα Μελίκης και Πλατέος, η Παιδική, η Καλλιτεχνική Ομάδα Νέων Μελίκης – Νεοκάστρου,  η Χορευτική Ομάδα L.M.S Dance Academy, το Μουσικό Σχήμα Balkan Melody και διακεκριμένοι Ημαθιώτες μουσικοί.

Στη δραματοποίηση των κειμένων και των τραγουδιών της παράστασης πρωταγωνιστούν και συμμετέχουν οι: Σπύρος Καραγιάννης, Δημήτρης Ερατεινός, Αφροδίτη Καλαϊτζή, Ελευθερία Παπαγεωργίου, Στέργιος Μπαρτζώκας, Κυριακή Καζελίδου, Δέσποινα Γιάγκογλου, Κατερίνα Πασιόπουλου, Δήμητρα Χατζηθεοδώρου, Αναστασία Γανοπούλου κ.α.  

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ: 10€

Προπώληση εισιτηρίων στα γραφεία του «Έρασμου» Μ. Αλεξάνδρου 17, 3ος Όροφος (23310 74073)

Πηγή