Κατά την ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας της Μ. Δευτέρας 29 Απριλίου 2024 ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Λαϊκή Συσπείρωση Δ. Βέροιας” Παναγιώτης Χαστζησάββας έθεσε το θέμα της ελεύθερης πρόσβασης του κοινού της Βέροιας στο Δημοτικό Στάδιο της πόλης. 

Το Δημοτικό Στάδιο, το οποίο από το 2013 είχε παραχωρηθεί στην ΠΑΕ Βέροια και λειτουργούσε ως έδρα της ομάδας, δεν ήταν προσβάσιμο στο κοινό, για λόγους ασφαλείας των εγκαταστάσεων κλπ. 

Ωστόσο, μετά και την υποβάθμιση της ομάδας, αλλά και της ανάγκης για χώρους άθλησης, τα πράγματα φαίνεται πως αλλάζουν. Αυτό προκύπτει, τουλάχιστον, από την απάντηση του αντιδημάρχου Αθλητισμού Μιχάλη Τζαφερόπουλου προς τον Παναγιώτη Χατζησάββα. 

Συγκεκριμένα, απαντώντας στην ερώτηση “τι προτίθεστε να κάνετε ώστε το Δημοτικό Στάδιο Βέροιας να είναι ελεύθερα προσβάσιμο για χρήση από αθλητικούς συλλόγους και δημότες;”, ο Μιχάλης Τζαφερόπουλος έβγαλε… είδηση, καθώς δήλωσε πως είναι θέμα χρόνου να ολοκληρωθούν οι εργασίες διαμόρφωσης του χώρου πέριξ του γηπέδου ποδοσφαίρου (χώρος τρεξίματος) και πολύ σύντομα θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις για το “άνοιγμα” του γηπέδου και πάλι. 

Η τοποθέτηση Χατησάββα:

 «Δημοτικό Στάδιο Βέροιας, ελεύθερα προσβάσιμο για χρήση από αθλητικούς συλλόγους και δημότες» για την ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας της δημοτικής αρχής της 29/4/2024

κ. Πρόεδρε,

στις 19 Ιούνη 2013 με απόφαση της ΚΑΠΑ Βέροιας, δηλαδή της τότε Δημοτικής Αρχής, το Δημοτικό Στάδιο Βέροιας παραχωρήθηκε στην ΠΑΕ Βέροια για 10 χρόνια.

Η Λαϊκή Συσπείρωση είχε διαφωνήσει τότε στην παραχώρηση τονίζοντας πως η παραχώρηση είναι στην ουσία ιδιωτικοποίηση δημόσιας περιουσίας, περιουσίας που ανήκει στους δημότες. Είχαμε πει τότε με δημόσια ανακοίνωσή μας πως όπως και αν βαφτίσουν την ιδιωτικοποίηση (παραχώρηση, αξιοποίηση, υγιής επιχειρηματικότητα, ανάπτυξη και ότι άλλο τους ταιριάζει) το αποτέλεσμα είναι ανάπτυξη και κέρδος για τους επιχειρηματικούς ομίλους και περιορισμός δικαιωμάτων για τις λαϊκές οικογένειες.

Τα χρόνια που ακολούθησαν δικαίωσαν αυτή μας τη θέση. Το Δημοτικό Στάδιο Βέροιας – και ιδιαίτερα το γήπεδο ποδοσφαίρου – για όλο αυτό το χρονικό διάστημα των 10 ετών ήταν κυριολεκτικά άβατο για τους δημότες, για τα υπόλοιπα αθλητικά σωματεία, τους αθλούμενους. Ο χώρος δεν ήταν επισκέψιμος για τα σχολεία και ιδιαίτερα στο γήπεδο ποδοσφαίρου απαγορευόταν να πατήσουν οι δημότες ακόμα και το χορτάρι.

Από αυτή την παραχώρηση έχουμε πολλές αμφιβολίες αν τελικά ο Δήμος Βέροιας βγήκε κερδισμένος και ιδιαίτερα αν πιστέψουμε τα όσα κατά καιρούς έχουν ειπωθεί για το ότι δηλαδή η ΠΑΕ Βέροια δεν ανταποκρινόταν στις οικονομικές υποχρεώσεις της προς τον Δήμο που απέρρεαν από την παραχώρηση. Ένα είναι το σίγουρο για μας. Ωφελημένοι δε βγήκαν σε καμία περίπτωση οι δημότες που είδαν έναν από τους λιγοστούς χώρους άθλησης να μετατρέπεται σε άβατο. Και για αυτό έχετε τις ευθύνες σας.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση πιστεύουμε πως το Δημοτικό Στάδιο Βέροιας ανήκει στους δημότες, ανήκει σε όλο τον λαό της Βέροιας. Η όποια χρήση από αθλητικά σωματεία ή από την ΠΑΕ δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να εξοστρακίζει τους δημότες και τους απλούς αθλούμενους. Το Δημοτικό Στάδιο Βέροιας (όλες οι εγκαταστάσεις του) θα πρέπει να επιστρέψει στον λαό του Δήμου μας, να δοθεί άμεσα για χρήση σε αθλητικά σωματεία και σε αθλούμενους χωρίς αποκλεισμούς. Και να υπάρξει μέριμνα για τη χρονική επιμήκυνση του ηλεκτροφωτισμού του για να καλύπτονται όσο το δυνατόν περισσότεροι αθλούμενοι και σωματεία.

Θα θέλαμε, λοιπόν, να σας ρωτήσουμε τι προτίθεστε να κάνετε ώστε το Δημοτικό Στάδιο Βέροιας να είναι ελεύθερα προσβάσιμο για χρήση από αθλητικούς συλλόγους και δημότες;

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Βέροιας

Χατζησάββας Παναγιώτης

Επικεφαλής – Δημοτικός Σύμβουλος

Πηγή