ΔΤ από την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Βέροιας Η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Βέροιας, Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας και Δήμος Βέροιας συνεργάστηκαν με τον καλύτερο  δυνατό τρόπο προκειμένου να διοργανωθεί  Σχολική Ημερίδα για τους μαθητές της Στ’ τάξης των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Βέροιας, με θέμα την ασφαλή πλοήγησή τους στον Κυβερνοχώρο.

Σήμερα λοιπόν στο Χώρο Τεχνών Βέροιας έγινε η συνάντηση των μικρών μας μαθητών με την Υπαστυνόμο Β’ Ευανθία Ευαγγέλου Αξιωματικό της Υποδιεύθυνσης της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος. Τα παιδιά ενημερώθηκαν για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου και την προφύλαξή τους από τους κινδύνους που διατρέχουν όταν βρίσκονται σε αυτό. Ευχαριστούμε θερμά την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος για την άμεση ανταπόκρισή τους στο αίτημά μας καθώς επίσης και την Υπαστυνόμο Β’ Ευανθία Ευαγγέλου για την τόσο διεκπεραιωτική και διαδραστική ταυτόχρονα  συζήτηση και ανάλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα παιδιά μας στον Κυβερνοχώρο.

Ευχαριστούμε θερμά τον Δήμο Βέροιας για την παραχώρηση του Χώρου Τεχνών  καθώς και για την ευγενική του χορηγία προκειμένου να μεταφερθούν δωρεάν τα παιδιά όλων των Δημοτικών προς και από το Χώρο Τεχνών Βέροιας.

Ευχαριστούμε θερμά την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και την κυρία Έφη Γώτη για την αγαστή συνεργασία στην διοργάνωση της Σχολικής  αυτής Ημερίδας.

Ευχαριστούμε θερμά την Σχολική Σύμβουλο Ημαθίας Αικατερίνη Παπαγεωργίου, τον Αστυνόμο Β’ Γεώργιο Τόκα του Τμήματος Ασφαλείας Βέροιας, την Υπαστυνόμο Α’ Ειρήνη  Στάμκου  του Αστυνομικού Τμήματος Βέροιας, την Προϊσταμένη του τμήματος Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας Παρασκευή Αγγελή και την Ψυχολόγο του τμήματος Ιωάννα Κακολύρη που παρευρέθηκαν στην ημερίδα  τιμώντας μας με την παρουσία τους. 

 Σκοπός της Σχολικής αυτής Ημερίδας και  των συναντήσεων τόσο των παιδιών των Α’ και Β’ τάξεων των Γυμνασίων  όσο και της Στ’ τάξης των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου μας  ήταν   οι μαθητές της επόμενης σχολικής χρονιάς των Α’, Β’ και Γ’ τάξεων του Γυμνασίου να έρθουν σε επαφή με αξιωματικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, έτσι ώστε να έχουν μία ολοκληρωμένη εικόνα των κινδύνων που διατρέχουν στον Κυβερνοχώρο, να απενοχοποιήσουν τις περιπτώσεις λαθών τους, μιλώντας σε υπεύθυνους ενήλικους και στελέχη της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος προκειμένου να βοηθηθούν καθώς επίσης και να γνωρίσουν τις ποινικές κυρώσεις που θα επιβληθούν σε όσους από αυτούς διαπράξουν εγκληματικές πράξεις σε βάρος συμμαθητών τους.

Με εκτίμηση για το Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Βέροιας.

Η πρόεδρος, Σοφία Καλτσίδου.

Πηγή