ΔΤ από το Βουλευτή Ημαθίας της ΝΔ Τάσο Μπαρτζώκα 

Ο Τάσος Μπαρτζώκας αναφέρθηκε στην μεγάλη τομή που έγινε σήμερα από την Κυβέρνηση και αποτελεί υλοποίηση άλλης μίας σημαντικής δέσμευσης προς τον ελληνικό λαό: τη χορήγηση επιδόματος μητρότητας για 9 μήνες σε γυναίκες ελεύθερες επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενες και αγρότισσες. 

Όπως τόνισε ο Βουλευτής, βασικός στόχος αυτής της Κυβέρνησης υπήρξε εξαρχής η αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας, αλλά και η στήριξη της νέας μητέρας και συνολικά της οικογένειας. Ιδιαίτερα οι νέες γυναίκες, οι επαγγελματίες, οι αγρότισσες, οι γυναίκες που αυτοαπασχολούνται χρήζουν επιπλέον ενίσχυσης μετά την απόκτηση ενός παιδιού, γιατί χάνουν για ένα διάστημα την πηγή του εισοδήματος και  βιοπορισμού τους. 

Εξάλλου, η επέκταση του επιδόματος μητρότητας στους 9 μήνες συνιστούσε και πρόταση που είχε υποβάλει ο Τάσος Μπαρτζώκας πριν από τρία χρόνια, στην τότε Υφυπουργό Εργασίας αρμόδια  για τη Δημογραφική πολιτική και την Οικογένεια, κα M. Συρεγγέλα. Όπως δήλωσε ο Τάσος Μπαρτζώκας : “Σήμερα, μία ακόμα διεκδίκηση γίνεται πραγματικότητα αποδεικνύοντας πως η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη σταθερά και με προσήλωση στις υποσχέσεις της, ακούει τις ανάγκες της κοινωνίας και βρίσκεται δίπλα στην ελληνική οικογένεια!”.

Πηγή