ΔΤ από τον υπ. Ευρωβουλευτή Γρηγόρη Ζαρωτιάδη Πραγματοποιήθηκε (την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024) στην κατάμεστη αίθουσα της επιθεώρησης πολιτισμού “ΕΝΕΚΕΝ” στη Θεσσαλονίκη, η πρώτη οργανωτική σύσκεψη των “Φίλων του Γρηγόρη Ζαρωτιάδη”.

Εισηγητής στην εκδήλωση ήταν ο υποψήφιος ευρωβουλευτής ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΖΑΡΩΤΙΑΔΗΣ  με το ψηφοδέλτιο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Καθηγητής Οικονομικών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

–Ο ομιλητής περιέγραψε το πολιτικό πλαίσιο της υποψηφιότητάς του, αναφέρθηκε στο πολιτικό και οικονομικό αδιέξοδο της χώρας, στην ανεπάρκεια και τον αντιλαϊκό χαρακτήρα του ακραίου νεοφιλελευθερισμού της κυβέρνησης Μητσοτάκη, στις αδυναμίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να ανταποκριθεί στις διεθνοπολιτικές προκλήσεις των καιρών, στην έλλειψη ενός πανευρωπαϊκού σχεδίου που θα δίνει πρωτοποριακό ρόλο και προοπτική στο κοινό μας σπίτι, τονίζοντας την ουσιαστική πολιτική πρόταση των Ευρωσοσιαλιστών για μία Ευρώπη Δικαιοσύνης και Αλληλεγγύης.

–Ο Γρηγόρης Ζαρωτιάδης αναπτύσσοντας την ατζέντα του, διατύπωσε το γενικό πλαίσιο μιας νέας εναλλακτικής προοπτικής για την Ελλάδα και τους Έλληνες, για την Ευρώπη και τους λαούς της.

Ακολούθησαν ερωτήματα και τοποθετήσεις, προέκυψε μια πλούσια συζήτηση και αναπτύχθηκε γόνιμος διάλογος, διατυπώθηκαν προτάσεις και συζητήθηκαν τα επόμενα πρακτικά βήματα των υποστηρικτών της υποψηφιότητας για την προώθησή της στο εκλογικό σώμα.

Ανάλογες συναντήσεις θα γίνουν την επόμενη εβδομάδα και σε άλλες περιοχές και πόλεις της χώρας.

Πηγή