ΔΤ Τη Δευτέρα 15 Απριλίου πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας.

Στη συνάντηση που ακολούθησε με τη Διευθύντρια Εκπαίδευσης κ. Γώτη:

 Καταγγείλαμε τον αυταρχισμό, την τρομοκρατία και τον εκφοβισμό στον οποίο έχει καταφύγει για μια ακόμα φορά το Υπουργείο Παιδείας της κυβέρνησης της ΝΔ. Τονίσαμε ότι είναι πραγματικά ντροπή και αίσχος η εγκύκλιος του Γ. Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας, που επικαλείται το άρθρο 56 του 4823/2021 και απειλεί με αντικατάσταση όσα στελέχη εκπαίδευσης δήθεν παρακωλύουν ή αρνούνται την αξιολόγηση.

 Ξεκαθαρίσαμε πως οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί Διευθυντές/ντριες και Προϊσταμένες/οι, είναι απεργοί, συμμετέχουν στην απεργία-αποχή, σε μια νόμιμη, συνταγματικά κατοχυρωμένη μορφή αγώνα, ακολουθώντας τις συλλογικές αποφάσεις του κλάδου, που βγήκαν από τις μαζικές Γ.Σ. μας, στην απεργία-αποχή που είναι σε πλήρη ισχύ, προκηρυγμένη τόσο από πάνω από 70 ΣΕΠΕ, ανάμεσα στους οποίους και από τους δύο Συλλόγους στον Νομό μας όσο και από την Ολομέλεια Προέδρων της ΔΟΕ που κήρυξαν απεργία-αποχή με βάση την εντολή των ίδιων των συναδέλφων.

 Επισημάναμε σε όλους τους τόνους πως δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να καταστρατηγήσει το δικαίωμα στην απεργία.

 Δηλώσαμε ότι οι φοβέρες και οι απειλές του Υπουργείου Παιδείας δε θα μας κάμψουν. Τον αγώνα μας ενάντια στην αξιολόγηση-κατηγοριοποίηση θα τον συνεχίσουμε μέχρι τη νίκη και να μην τολμήσει η κυβέρνηση, το ΥΠΑΙΘ και η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας να στοχοποιήσει απεργούς-απέχοντες Προϊσταμένες Νηπιαγωγείων, Διευθυντές/ντριες Δημοτικών Σχολείων και οποιονδήποτε άλλον/η απεργό-συνάδελφο/ισσα.

 Επιδώσαμε, τέλος, στην κ. Γώτη ψήφισμα και την καλέσαμε να μεταφέρει στο Υπουργείο Παιδείας την απαίτηση των εκπαιδευτικών εδώ και τώρα να ακούσει το ΥΠΑΙΘΑ τους εκπαιδευτικούς και άμεσα να προχωρήσει στις παρακάτω ενέργειες που αποτελούν το ελάχιστο βήμα καλής θέλησης:

Έκδοση των διαπιστωτικών πράξεων ΟΛΩΝ των δόκιμων εκπαιδευτικών άμεσα χωρίς εκβιασμούς μέσω των διατάξεων του ν. 4823/21.

Πάγωμα κάθε πλευράς της «αξιολόγησης» – κατηγοριοποίησης και έναρξη ουσιαστικής συζήτησης με τον κλάδο.

Άμεση καταβολή σε όλους τους εκπαιδευτικούς του δώρου Πάσχα.

Ανακοίνωση αριθμού μόνιμων διορισμών για τη νέα σχολική χρονιά που θα καλύπτουν όλα τα κενά στα σχολεία και ίδρυση όλων των αναγκαίων οργανικών θέσεων.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΗΜΑΘΙΑΣ

ΨΗΦΙΣΜΑ

Καμιά απειλή, καμιά τρομοκρατία, κανένας εκφοβισμός δε θα περάσει!

Δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να καταστρατηγήσει το δικαίωμα στην απεργία.

Το Υπουργείο Παιδείας σοβαρά στριμωγμένο από τον αγώνα των εκπαιδευτικών καταφεύγει στο τελευταίο οχυρό της τρομοκρατίας και του εκφοβισμού. Είναι πραγματικά ντροπή και αίσχος η εγκύκλιος του Γ. Γραμματεία του Υπουργείου Παιδείας, που επικαλείται το άρθρο 56 του 4823/2021 και απειλεί με αντικατάσταση όσα στελέχη εκπαίδευσης δήθεν παρακωλύουν ή αρνούνται την αξιολόγηση.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας γνωρίζει πολύ καλά ότι κανένα στέλεχος εκπαίδευσης, όπως και κανένας εκπαιδευτικός δεν αρνείται, δεν παρακωλύει, δεν παραβλέπει την υλοποίηση της αξιολόγησης. Τονίζουμε πως οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί Διευθυντές/ντριες και Προϊσταμένες/οι,  συμμετέχουν στην απεργία-αποχή, σε μια νόμιμη, συνταγματικά κατοχυρωμένη μορφή αγώνα, ακολουθώντας τις συλλογικές αποφάσεις του κλάδου, που βγήκαν από τις μαζικές Γ.Σ. μας, στην απεργία-αποχή που είναι σε πλήρη ισχύ, προκηρυγμένη τόσο από πάνω από 70 ΣΕΠΕ, ανάμεσα στους οποίους και από τους δύο Συλλόγους στον Νομό μας όσο και από την Ολομέλεια Προέδρων της ΔΟΕ που κήρυξαν απεργία-αποχή με βάση την εντολή των ίδιων των συναδέλφων.

Αν κάποιος, τελικά, παρακωλύει την ομαλή λειτουργία των σχολείων, αυτό είναι το ίδιο το Υπουργείο Παιδείας με τα αντιπαιδαγωγικά και αντιεπιστημονικά του μέτρα. Είναι προσβολή για τις Προϊσταμένες/ους, Διευθυντές/ντριες που μαζί με τους υπόλοιπους συναδέλφους κρατάμε όρθια τα σχολεία εντελώς αβοήθητοι από κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας. Είναι προσβολή ιδιαίτερα στο κομμάτι των στελεχών εκπαίδευσης που συντάσσεται με τον κλάδο και σήμερα του ζητάει να σκύψει το κεφάλι!

Κανείς Διευθυντής/ντρια Εκπαίδευσης δεν έχει το δικαίωμα να πειράξει απεργό-απέχοντα. Το δικαίωμα στην απεργία που έχει κατακτηθεί με αγώνες και αίμα δεν το διαπραγματευόμαστε! Το δικαίωμα στην απεργία είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο. Καμία ποινή, καμιά καθαίρεση δεν μπορεί να προκύψει για κάποιον απεργό-υπάλληλο που συμμετέχει σε οποιαδήποτε μορφή κινητοποίησης του κλάδου. 

Καμιά απειλή, καμιά τρομοκρατία, κανένας εκφοβισμός δε θα περάσει!

Δηλώνουμε ότι οι φοβέρες και οι απειλές του Υπουργείου Παιδείας δε θα μας κάμψουν. Τον αγώνα μας ενάντια  στην αξιολόγηση-κατηγοριοποίηση θα τον συνεχίσουμε μέχρι τη νίκη και να μην τολμήσει η κυβέρνηση, το ΥΠΑΙΘ και η Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας να στοχοποιήσει απεργούς-απέχοντες Προϊσταμένες Νηπιαγωγείων, Διευθυντές/ντριες Δημοτικών Σχολείων και οποιονδήποτε άλλον/η απεργό-συνάδελφο/ισσα.

Το Υπουργείο Παιδείας οφείλει εδώ και τώρα να ακούσει τους εκπαιδευτικούς και άμεσα να προχωρήσει στις παρακάτω ενέργειες που αποτελούν το ελάχιστο βήμα καλής θέλησης:

Έκδοση των διαπιστωτικών πράξεων ΟΛΩΝ των δόκιμων εκπαιδευτικών άμεσα χωρίς εκβιασμούς μέσω των διατάξεων του ν. 4823/21.

Πάγωμα κάθε πλευράς της «αξιολόγησης» – κατηγοριοποίησης και έναρξη ουσιαστικής συζήτησης με τον κλάδο.

Άμεση καταβολή σε όλους τους εκπαιδευτικούς του δώρου Πάσχα.

Ανακοίνωση αριθμού μόνιμων διορισμών για τη νέα σχολική χρονιά που θα καλύπτουν όλα τα κενά στα σχολεία και ίδρυση όλων των αναγκαίων οργανικών θέσεων.

Πηγή