Το Σάββατο 13 Απριλίου 2024, 21 χρόνια μετά την τραγωδία των Τεμπών με τους 21 μαθητές από το Λύκειο Μακροχωρίου Ημαθίας, τελέστηκε τρισάγιο στη μνήμην τους, από τον Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμο, παρόντος των τοπικών αρχών των Τεμπών και της δημοτικής αρχής  της Βέροιας, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Κωνσταντίνο Βοργιαζίδη.

Ο Δήμαρχος Βέροιας εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων ενός δυστυχήματος του οποίου οι μνήμες είναι ακόμα νωπές καθώς οι πληγές που άφησε παραμένουν μέχρι σήμερα ανεξίτηλες.

Ο Δήμαρχος Τεμπών, Γεώργιος Μανώλης, εξέφρασε τη βαθιά του θλίψη για το μοιραίο τροχαίο που το 2003 στοίχισε τη ζωή σε νέους ανθρώπους, σημειώνοντας πως αντίστοιχα περιστατικά τα οποία έχουν στιγματίσει την κοινωνία της χώρας και έχουν συμβεί στην περιοχή, δεν πρέπει να επαναληφθούν.

Στο τρισάγιο, από πλευράς του Δήμου Βέροιας, παραβρέθηκε και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Μακροχωρίου, Χρυσοβαλάντης Κεχαϊδης, ενώ παρόντες στο μνημόσυνο ήταν ο  θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, Δημήτριος Τσέτσιλας και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πολ. Προστασίας του Δήμου Τεμπών, Γεώργιος Νικολάου.

Πηγή