Η Ομάδα Γυναικών Βέροιας διοργάνωσε συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της βίας των γυναικών και με αφορμή τη δολοφονία άλλης μία γυναίκας από τον πρωήν σύντροφό της.

Την εκδήλωση άνοιξε η Έλλη Χατζηδημητρίου, μέλος του Δ.Σ. της Ομάδας Γυναικών Βέροιας και μέλος της Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας. Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ημαθίας, Νίκος Νατζμέ και η Κατερίνα Μπόσκου, Περιφερειακή Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Η Ιωάννα Σοφρόνωφ απήγγειλε ποίημα της Κατερίνας Γώγου με τίτλο “Θα ‘ρθει καιρός”.

Την κεντρική ομιλία εκφώνησε η Πρόεδρος του Συλλόγου, Μίνα Λιμνίδου.

Μετά από τις ομιλίες αφέθηκαν, συμβολικά, λευκά μπαλόνια στον ουρανό τα οποία έγραφαν γυναικεία ονόματα των θυμάτων γυναικοκτονιών.

Τα αιτήματά τους:

  • Εκτεταμένο δίκτυο δημόσιων και δωρεάν κοινωνικών υπηρεσιών και υποδομών για την ολόπλευρη προστασία των γυναικών και των παιδιών από τη βία,  στελεχωμένων με όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό όλων των  ειδικοτήτων, χωρίς καμία επιχειρηματική δράση και εμπλοκή των ΜΚΟ.
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά με αξιοπρεπείς μισθούς, πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, για όλες. Κοινωνική προστασία της μητρότητας και του γυναικείου οργανισμού και κάλυψη των αναγκών μας με δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες Υγείας, Παιδείας, Πρόνοιας. Μέτρα στήριξης των εργαζόμενων, των άνεργων γυναικών, των γυναικών από μονογονεϊκές και πολύτεκνες οικογένειες, επίδομα ανεργίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις. 

Ρεπορτάζ – Φωτογραφίες: Ευγένιος Βαρακλής

Πηγή