Δ.Τ. Παρασκευή , 12 Απριλίου

στις 7.00 μ.μ.

ΚΑΦΕ «Εκτός Χάρτη»- Γκαλερί Παπατζίκου, Βέροια

Το 7ο Συνέδριο του M-Λ KKE συνέρχεται μέσα σε δύσκολες συνθήκες για την εργατική τάξη και το λαό μας, για το αριστερό και κομμουνιστικό κίνημα. Σε μια περίοδο που συνεχίζεται η επίθεση της κυβέρνησης Μητσοτάκη με έναν καταιγισμό αντεργατικών μέτρων κοινωνικής ισοπέδωσης και οικονομικής εξόντωσης των εργαζομένων και της φτωχομεσαίας αγροτιάς. Με τη νεολαία στο στόχαστρο της κυβερνητικής επίθεσης. Με τα σκάνδαλα και τα εγκλήματα να ρίχνουν βαριά τη σκιά τους πάνω στην κυβέρνηση της φτώχειας, της ακρίβειας και των στερήσεων, στην κυβέρνηση των Τεμπών, της Πύλου και του καταπέλτη, στην κυβέρνηση της υποτέλειας, της αμερικανοδουλίας και της εμπλοκής στον πόλεμο, της τρομοκρατίας, των χημικών και των καθημερινών εισβολών στα πανεπιστήμια, την κυβέρνηση του Μίχου και της Ασημακοπούλου…

Σε μια περίοδο ξέφρενης επιθετικότητας του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού και απότομης κλιμάκωσης των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών ανάμεσα σε ΗΠΑ-ΕΕ και Κίνα-Ρωσία για την αναδιανομή των σφαιρών επιρροής και το ξαναμοίρασμα του κόσμου, με ανοιχτά και κλιμακούμενα τα πολεμικά μέτωπα στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή, που σκοτεινιάζουν το διεθνή ορίζοντα και επαναφέρουν την απειλή γενικευμένων πολεμικών συγκρούσεων και πυρηνικών απειλών.

Στόχος του Μ-Λ ΚΚΕ μπροστά στο 7ο Συνέδριο είναι να επεξεργαστεί και να προβάλει μια γενική πολιτική γραμμή, αναλύοντας τη σημερινή κρίσιμη κατάσταση και τα νέα πολιτικά δεδομένα, τις τάσεις που διαμορφώνονται και τις ανακατατάξεις που συντελούνται διεθνώς και στη χώρα μας, κάτω από την επίδραση της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης, την όξυνση των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων, των στρατιωτικών επεμβάσεων και κατακτητικών πολέμων.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ, ΑΡΙΣΤΕΡΟ, ΑΓΩΝΙΣΤΗ, ΚΑΘΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ/Η  ΝΑ ΠΛΑΙΣΙΩΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ, ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ- ΛΑΪΚΩΝ ΣΤΡΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ.

ΓΙΑ  ΕΙΡΗΝΗ, ΔΟΥΛΕΙΑ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ, ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ

Πηγή