Μία σημαντική είδηση προέκυψε κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας, την Πέμπτη 4 Απριλίου 2024, αν όντως έτσι έχουν τα πράγματα.

Η δημοτική σύμβουλος Βέροιας Τζένη Ντάγκα (φώτο) από την παράταξη “Ισχυρός Δήμος”, ρώτησε για την πορεία κατασκευής του Ναού στην περιοχή του Προμηθέα, στη Βέροια, θέμα που “λιμνάζει” από το 2008. 

Απαντώντας σχετικά ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας Αλέξανδρος Τσαχουρίδης, ανέφερε ότι στην προηγούμενη περίοδο που ήταν αντιδήμαρχος Τεχνικών, στράφηκε κατά του Ελληνικού Δημοσίου, καθώς προέκυψε ότι το οικόπεδο που αγόρασε ο Δήμος Βέροιας από το Δημόσιο για την ανέγερση Ναού δεν ήταν στην πλήρως στην κυριότητά του, αφού υπήρχαν δικαιώματα κυριότητας ιδιωτών. Όπως είπε ο αντιδήμαρχος, αρχικά έγινε εξώδικη αναφορά προς το Δημόσιο για να επιστραφούν τα χρήματα που έδωσε ο Δήμος για την αγορά οικοπέδων που δεν ήταν τελικά πλήρως δικά του Ελληνικού Δημοσίου και αφού δεν ανταποκρίθηκε θετικά, ο Δήμος κατέθεσε αγωγή εναντίον του, για να επιστραφούν τα χρήματα.

Στην ουσία, από την απάντηση του αντιδημάρχου προκύπτει ότι το εγχείρημα για κατασκευή Ναού στον Προμηθέα “ναυάγησε” και πλέον ο Δήμος Βέροιας δεν προσπαθεί να βρει χώρο για να γίνει ο Ναός, αλλά για να πάρει τα χρήματα που έδωσε στο Ελληνικό Δημόσιο για την αγορά του οικοπέδου. 

Πηγή φωτο από το σημείο: εφ. Βέροια

Πηγή