💣Μπορεί να μην υπήρχαν ιδιαίτερα… παραλειπόμενα από τις εκδηλώσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου στη Βέροια, αλλά αυτά που σημειώσαμε έχουν τον… συμβολισμό τους!

📌 Δεν ήμουν μπροστά, αλλά με πληροφόρησαν ότι ομάδα 2-3 ατόμων επιτέθηκαν φραστικά στον βουλευτή της ΝΔ Λάζαρο Τσαβδαρίδη έξω από την Παλαιά Μητρόπολη, όπου θα γινόταν η Δοξολογία για την Εθνική Επέτειο. Λόγω της ψήφου του για το νομοσχέδιο για τον γάμο ομοφύλων. Αμέσως παρενέβη η αστυνομία και τα άτομα απομακρύνθηκαν.

📌Ήμουν παρών ωστόσο σε ένα άλλο… επεισόδιο και μάλιστα «εμφύλιο» μεταξύ του αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Κώστα Καλαϊτζίδη και του προέδρου της ΔΕΕΠ Ημαθίας Σταύρου Γιανναβαρτζή

📌 Ο κ. Γιανναβαρτζής και ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ημαθίας Αλέξανδρος Αλαγκιοζίδης αποχώρησαν κατά την διάρκεια της Δοξολογίας, όταν διαπίστωσαν ότι ο Κώστας Καλαϊτζίδης είχε ορίσει ως ομιλητή για τον πανηγυρικό της Ημέρας τον γνωστό ταξιδιωτικό πράκτορα Απόστολο Εμμανουηλίδη. Αντέδρασαν επειδή στις εκλογές του Ιουνίου του 2023  ήταν υποψήφιος βουλευτής (χωρίς σταυρό) με το ακροδεξιό κόμμα των Σπαρτιατών, όπως ρητά και επίσημα μου ανέφερε ο κ. Γιανναβαρτζής. 

📌 Βγαίνοντας από το Ναό ο αντιπεριφερειάρχης και έχοντας αντιληφθεί την κίνηση των δύο κομματικών στελεχών τους τόνισε εκνευρισμένος ότι ο Εμμανουηλίδης δεν ήταν εκεί ως πολιτικό πρόσωπο, αλλά ως πολίτης αυτής της πόλης, υπενθυμίζοντας μάλιστα ότι υπήρξε και πολιτευτής της ΝΔ. 

📌 Βλέπω να γίνεται «κόκκινο πανί» και ο Σταύρος και ο Αλέξανδρος για τον Κώστα Καλαϊτζίδη! 

📌 Και δεν είναι το εύκολο πράγμα στον κόσμο να έχεις απέναντι τον Καλαϊτζίδη και τον κύκλο του! Λέω τώρα…

💣 Τέλος, αξίζει να σχολιάσω δύο κατηγορίες παριστάμενων στις εκδηλώσεις. 

📌 Η πρώτη κατηγορία είναι οι «μόνιμοι κάτοικοι» Βεροίας αδέσποτοι σκύλοι που – όπως πάντα – ήταν «μέσα» στις εκδηλώσεις, ως μέλη της κοινωνίας μας! Προσωπικά, όσο τα συμπαθή τετράποδα είναι άκακα, καθόλου δεν με πειράζει πια, την έχω συνηθίσει την εικόνα. 

📌 Δεν μπορώ να πω όμως το ίδιο για την δεύτερη κατηγορία. Διότι, μπορεί τα σκυλιά να μην με ενοχλούν, τα… κομματόσκυλα όμως δεν μπορώ να το δεχτώ να περιφέρονται ως να είναι κάποιοι στα σημεία των επισήμων. 

📌 Αυτή η πολυσυζητημένη εξέδρα γίνεται… πασαρέλα κάθε λογής πολιτικών και πολικάντηδων, χωρίς κανένα θεσμικό ρόλο πολλές φορές. 

📌 Και, παραδίπλα, ενώ το… πόπολο στέκεται πίσω από τους φράχτες, βγαίνουν δίπλα από την εξέδρα διάφοροι… έξυπνοι, ο ξάδερφος του τάδε, η κουμπάρα της δείνα και πάει λέγοντας. 

📌Άσχετοι πάνω στην εξέδρα, χωρίς καμία ντροπή για την απρέπειά τους, άσχετοι και δίπλα σε αυτήν, σε έναν υποτίθεται περιορισμένο χώρο. 

📌 Γιατί γίνεται αυτό; Διότι ποτέ μα ποτέ δεν έχει οριστεί ένας υπεύθυνος για να ελέγχει το ποιος και γιατί μπαίνει στον χώρο. Οι αστυνομικοί διώχνουν τον κοσμάκη, αλλά αν κάποιος φορέσει ύφος… επισήμου «τρουπώνει». 

📍 ΥΓ: Ξεκάθαρα υπαίτιος ο εκάστοτε διοργανωτής, η Π.Ε. Ημαθίας δηλαδή στις δύο παρελάσεις των Εθνικών Επετείων και ο Δ. Βέροιας για τα Ελευθέρια της πόλης. 

📍 ΥΓ2: Οι μη έχοντες θεσμικό ρόλο (δηλαδή υποψήφιοι που δεν εξελέγησαν, συνεργάτες αιρετών κλπ, τι νομίζουν ότι πετυχαίνουν; Δεν ξέρω, αλλά χαρακτηρίζονται από τον κόσμο ως «φαιδρά πρόσωπα». Συμφωνώ απόλυτα με αυτή την άποψη…

(Δημοσιεύθηκε στην ψηφιακή εφημερίδα “InVeria” – Κυριακή 31Μαρτίου 2024, φύλλο 100)

Πηγή