Στην Ημαθία βρέθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 28 Μαρτίου 2024 ο Νικόλας Φαραντούρης, υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, καθηγητής Ευρωπαϊκού Δικαίου του Πανεπιστημίου Πειραιώς – σύμβουλος Ευρωπαϊκης Πολιτικής του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Ο κ. Φαραντούρης παραχώρησε συνέντευξη Τύπου σε τοπικά ΜΜΕ στο Δημαρχείο της Βέροιας, ενώ αργότερα μίλησε σε ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ σε κεντρικό καφέ της Βέροιας. 

Το πρωί της Παρασκευής (29/3) ο Νικόλας Φαραντούρης θα επισκεφθεί οινοπαραγωγικές μονάδες στην περιοχή της Νάουσας, καθώς – όπως δήλωσε – είναι και ο ίδιος οινοπαραγωγός. 

Μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και στενός συνεργάτης του προέδρου του κόμματος αναφέρθηκε στο επίδικο των Ευρωεκλογών, τόνισε πως η Ημαθία θα συγκλίνει με το κέντρο των αποφάσεων στην Ευρώπη, ξεκαθαρίζοντας πως – ως άνθρωπος που κατάγεται από την ελληνική περιφέρεια και ο ίδιος – δεν υιοθετεί το μοντέλο που θέλει όλες οι αποφάσεις να λαμβάνονται από και για τα κέντρα, ερήμην των κοινωνιών. 

Ο κ. Φαραντούρης κλήθηκε από το InVeria.gr να σχολιάσει την υπό εξέλιξη εκείνη την ώρα διαδικασία συζήτησης για την ψήφο δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, ξεκαθαρίζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ προσυπέγραψε δείχνοντας την μεγαλοθυμία του πρώτου μεταξύ των κομμάτων της αντιπολίτευσης, παρά το γεγονός ότι ήταν ξεκάθαρο πως δεν θα παρήγαγε κάποια εξέλιξη η διαδικασία. Ωστόσο, όπως είπε, από δόθηκε η ευκαιρία να συζητηθούν σημαντικά θέματα και άξιζε τον κόπο, ακόμα και αν μόνο μία ακτίνα φωτός παραπάνω θα έπεφτε πάνω στα σημαντικά ζητήματα που συζητώνται. 

Τον υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ προλόγισε το μέλος της Ν.Ε. Ημαθίας του κόμματος Πέτρος Τσαπαρόπουλος, ενώ την συζήτηση συντόνισε η αναπληρώτρια συντονίστρια της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Ημαθίας Φένια Κλετσίδη. ενώ παρών ήταν ο πρώην υφυπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Άγγελος Τόλκας και άλλα τοπικά στελέχη του κόμματος. 

Μετά την συνέντευξη Τύπου ο Νικόλας Φαραντούρης μετέβη στον χώρο της πολιτικής εκδήλωσης της Ν.Ε. Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, όπου μίλησε για τα επίκαιρα πολιτικά θέματα και το βασικό θέματα της εκδήλωσης που ήταν “Ακρίβεια, κόστος ζωής, κράτος δικαίου. Στο δρόμο προς τις Ευρωεκλογές”.

Βίντεο από τη συνέντευξη Τύπου διαθέσιμο σε λίγο.

Πηγή