Με την υπογραφή του Νίκου Βουδούρη

Μπορεί να μην υπήρχαν ιδιαίτερα… παραλειπόμενα από τις εκδηλώσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου στην Ημαθία, αλλά αυτά που σημειώσαμε έχουν τον… συμβολισμό τους!

Πρώτον, πληροφορούμαστε ότι μικρή ομάδα 2-3 ατόμων επιτέθηκαν φραστικά στον βουλευτή της ΝΔ Λάζαρο Τσαβδαρίδη έξω από την Παλαιά Μητρόπολη, όπου τελούνταν εκείνη την ώρα η Θ. Λειτουργία και θα ακολουθούσε η Δοξολογία για την Εθνική Επέτειο. Τα άτομα στράφηκαν εναντίον του κ. Τσαβδαρίδη λόγω της ψήφου του για το νομοσχέδιο για τον γάμο ομοφύλων. Αμέσως παρενέβη η αστυνομία και τα άτομα απομακρύνθηκαν.

Δεύτερον, κατά και μετά την Δοξολογία υπήρξε… εμφύλιο επεισόδιο μεταξύ του αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Κώστα Καλαϊτζίδη και του προέδρου της ΔΕΕΠ Ημαθίας Σταύρου Γιανναβαρτζή. Όλα ξεκίνησαν όταν ο κ. Γιανναβαρτζής και ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ημαθίας Αλέξανδρος Αλαγκιοζίδης αποχώρησαν κατά την διάρκεια της τελετής, όταν διαπίστωσαν ότι είχε οριστεί από τον αντιπεριφερειάρχη ως ομιλητής για τον πανηγυρικό της Ημέρας ο γνωστός ταξιδιωτικός πράκτορας Απόστολος Εμμανουηλίδης. Η αντίδραση αφορούσε στο γεγονός ότι στις εκλογές του Ιουνίου του 2023 ο κ. Εμμανουηλίδης ήταν υποψήφιος βουλευτής (χωρίς σταυρό, πρώτος στην λίστα) με το ακροδεξιό κόμμα των Σπαρτιατών. 

Όπως δήλωσε στο InVeria.gr ο κ. Γιανναβαρτζής, ήταν θεσμική του υποχρέωση να αντιδράσει σε αυτή την επιλογή, παρά το γεγονός ότι παρέμειναν κανονικά στην θέση τους, εντός του Ναού, οι τρεις κυβερνητικοί βουλευτές. Στα όσα μας έλεγε ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ημαθίας συμφωνούσε και ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ημαθίας. 

Βγαίνοντας από το Ναό ο αντιπεριφερειάρχης και έχοντας αντιληφθεί την κίνηση των δύο κομματικών στελεχών τους τόνισε εκνευρισμένος ότι ο Απόστολος Εμμανουηλίδης δεν ήταν εκεί ως πολιτικό πρόσωπο, αλλά ως πολίτης αυτής της πόλης, υπενθυμίζοντας μάλιστα ότι υπήρξε και πολιτευτής της ΝΔ. 

Μέχρι και ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Γ.Γ. του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Μπαγινέτας ζήτησε να λήξει η συζήτηση εκεί, όπερ και εγένετο. Αλλά κάτι μας λέει πως το… επεισόδιο δεν έλαβε τέλος!

Τρίτον, αυτή τη φορά στη Νάουσα, η παράταξη του πρώην Δημάρχου Νικόλα Καρανικόλα αποχώρησε από τις επετειακές εκδηλώσεις, καθώς δεν μπορούσε, όπως αναφέρεται σε σχετική δήλωση, να νομιμοποιεί με την παρουσία της την παρουσία του Νίκου Κουτσογιάννη ως Δημάρχου Νάουσας, ενώ είναι σε αργία και έχει οριστεί αναπληρωτής του. Για το θέμα αναμένεται απάντηση από την πλευρά Κουτσογιάννη, όπως φανταζόμαστε!

Πηγή