Δ.Τ. από Γραφείο Τύπου Δήμου Νάουσας: Εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην Βιβλιοθήκη του Δήμου Ηρωικής Πόλης Νάουσας-Αναγνωστήριο,  στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού βιβλίου (γενέθλια ημέρα του Ηans Christian Andersen 2 Απρίλη)

Παρασκευή 29/3/2024, ώρα 11.00

«Παντού υπάρχει μια καλή νεράιδα…..» Πρώτη ανάγνωση στην πόλη μας  πριν την έκδοση

Τίτλος: Η Άνοιξη της νεράιδας Λιλά

Συγγραφέας- Εικαστικός: Μάρθα Κούντη

Εκδόσεις: iWrite-Πηγή

 «…παντού  υπάρχει μια καλή νεράιδα η οποία θα μας βοηθήσει να βρούμε μια ατέρμονη Άνοιξη , με ανοιχτούς καταγάλανους ορίζοντες για να πετάξουμε τα όνειρά μας σαν πολύχρωμους χαρταετούς με αγάπη, χαρά, ελπίδα κ χρωματιστά χαμόγελα… Μια νεράιδα με τον δικό της μοναδικό τρόπο, μας υπενθυμίζει πως με γνώμονα την αγάπη και την ενσυναίσθηση, όλοι μπορούμε να ζούμε ευτυχισμένοι!»

Δράση-Διάδραση με ζωγραφική, κολλάζ,μουσική, ανάγνωση, έκθεση πρωτότυπων έργων της εικονογράφησης. Συμμετέχουν τα παιδιά Ορέστης-στο πιάνο- & Δέσποινα-Μάρθα (εγγόνια της συγγραφέα)

Η δράση απευθύνεται   σε παιδιά της Α’ & Β’ τάξης του δημοτικού σχολείου ενώ ο μέγιστος αριθμός είναι 50 παιδιά.  

Διάρκεια δράσης 1 ώρα

Τρίτη 2/4/2024, 9.30-11.30

«Τα βιβλία τρελάθηκαν!» Δίωρο Παιχνίδι μυστηρίου και Δημιουργικής Γραφής 

«Οι Βιβλιοσκώληκες» – Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής για παιδιά και εφήβους Σταυριανίδου Κυριακή Φιλόλογος  Ειδικής Αγωγής – Εισηγήτρια σεμιναρίων Δημιουργικής Γραφής

Ένας παράξενος λογο-ιός έχει προσβάλει τις παιδικές βιβλιοθήκες όλου του κόσμου! Ο Μολυβένιος Στρατιώτης βρέθηκε στην κοιλιά του Κακού Λύκου. Η Ωραία Κοιμωμένη πάσχει από αϋπνίες. Οι 7 Νάνοι σαν να ψήλωσαν απότομα.  Και η Κοκκινοσκουφίτσα άρχισε να φοράει μόνο μαύρα. Τι έχει συμβεί; Πώς σχετίζεται το παράδοξο αυτό φαινόμενο με την έναρξη λειτουργίας του πιο σύγχρονου προγράμματος Τεχνητής Νοημοσύνης, τον Άντερσεν 2.0; Έξι ομάδες παιδιών ενώνουν τις δυνάμεις τους σε  μία δίωρη συνάντηση προκειμένου να λύσουν το μυστήριο και να σταματήσουν την παγκόσμια αυτή απειλή μέσα από γρίφους, παιχνίδια παρατηρητικότητας, μνήμης, λογικής και παραγωγής λόγου σε  ένα διαδραστικό παιχνίδι μυστηρίου και δημιουργικής γραφής….σε ένα ταξίδι στον υπέροχα μοναδικό κόσμο της παιδικής λογοτεχνίας.

 Η δράση απευθύνεται   σε παιδιά της Γ΄ και Δ΄ Δημοτικού ενώ ο μέγιστος αριθμός είναι 40 παιδιά.  

Διάρκεια δράσης 2 ώρες

Παρασκευή 5/4/2024, ώρα 11.00

« Βεργόνα, της Βέροιας η γοργόνα» Παρουσίαση βιβλίου- Μόλις εκδόθηκε

Συγγραφέας-Εικονογράφος: Παρασκευή Κοτσάλου

Εκδόσεις: Παρέμβαση

 «Ένα μυθολογικό παραμύθι για μικρούς και μεγάλους που βασίζεται σε αληθινά όμως αρχαιολογικά ευρήματα και αναφορές ιστορικών κεμένων της αρχαίας ελληνικής γραμματείας. Η ιστορία της Μέδουσας-Γοργόνας με την οπτική και αφήγηση της δημιουργού. Ένα γαϊτανάκι από ιστορίες, που συνδυάζουν τους μύθους και τις παραδόσεις του τόπου μας, με την πορεία και τα ταξίδια του Μεγαλέξανδρου καθώς και τις σύγχρονες αρχαιολογικές ανασκαφές. Οι ήρωες και οι μύθοι τους όπως έφτασαν στις μέρες μας με παραλλαγές και η πραγματική ιστορία της πρώτης γοργόνας…»

Θα εκτεθούν τα πρωτότυπα έργα της συγγραφέα-εικονογράφου κ. Βούλας Κοτσάλου.

Θα ακολουθήσει ζωγραφική με καθοδήγηση της ιδίας

Η δράση απευθύνεται   σε παιδιά της Ε΄& Στ΄τάξης του δημοτικού σχολείου ενώ ο μέγιστος αριθμός είναι 40 παιδιά.  

Διάρκεια δράσης 1 ώρα

Δηλώσεις συμμετοχής: Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας 2332350025, ώρες 10.00-13.00 (εκτός Δευτέρας &Τετάρτης). Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Πηγή