Την απόσυρσή της από την εκ νέου υποψηφιότητά της για την Ευρωβουλή ανακοίνωσε η Ευρωβουλευτής της ΝΔ Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, στον απόηχο της μεγάλης συζήτησης που προέκυψε για την διαρροή προσωπικών δεδομένων ψηφοφόρων. 

Μπορεί η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου να εμφανίζεται ότι είναι δική της πρωτοβουλία η απόσυρση της υποψηφιότητας της, ωστόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε δηλώσει πρόσφατα στον ΣΚΑΪ πως υπάρχουν ερωτηματικά που πρέπει να απαντηθούν για την συγκεκριμένη υπόθεση. 

Αφορμή αποτελεί η διαρροή των email ομογενών, η οποία τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχει φέρει το κυβερνών κόμμα σε θέση απολογούμενου. Υπενθυμίζεται ότι μετά την εγγραφή τους στην πλατφόρμα της επιστολικής ψήφου σημειώθηκαν μαζικές καταγγελίες αποδήμων για email που δέχθηκαν από την υποψήφια ευρωβουλευτή της ΝΔ.

Μάλιστα, πέρα από την κα Ασημακοπούλου που αποσύρθηκε μόνη της, σε παραίτηση οδηγείται και ο Γ.Γ. του υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλης Σταυριανουδάκης, αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη της διαρροής προσωπικών δεδομένων, καθώς και ο γραμματέας αποδήμων της ΝΔ, Νίκος Θεοδωρόπουλος.

Στην δήλωσή της στο fb η “γαλάζια” ευρωβουλευτής αναφέρει:

Καταθέτω σήμερα στην ΑΠΔΠΧ, όπως μου ζητήθηκε, στοιχεία που αφορούν στο γνωστό θέμα της αποστολής newsletter από το γραφείο μου. Στην πολιτική μου πορεία υπήρξα πάντοτε ένας “στρατιώτης” της μεγάλης παράταξης της ΝΔ και την υπηρέτησα από όποια θέση μου ζητήθηκε. Ως Ευρωβουλευτής, επί 5 χρόνια έδωσα πολλές μάχες για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Για όλη αυτή την πορεία προφανώς αξιολογούμαι και κρίνομαι. Πιστή στις αρχές, στις αξίες και στην αγάπη μου για την Ελλάδα, ενημέρωσα τον Πρωθυπουργό για την απόφασή μου να μην συμμετάσχω ως υποψήφια Ευρωβουλευτής στις επερχόμενες Ευρωεκλογές του Ιουνίου εάν το θέμα αυτό δεν έχει ξεκαθαριστεί πλήρως. Αυτό, γιατί η συνείδησή μου δεν μου επιτρέπει να συμμετέχω άθελά μου στις προσπάθειες κάποιων να πλήξουν τον θεσμό της επιστολικής ψήφου, την Κυβέρνηση Μητσοτάκη ή το κύρος της Ελλάδας. Ο λόγος τώρα είναι αποκλειστικά στις αρμόδιες αρχές που διερευνούν την υπόθεση και είμαι βέβαιη πως θα καταλήξουν ταχύτατα στην ανάδειξη της αλήθειας και των πραγματικών διαστάσεων του συγκεκριμένου θέματος. Επαναλαμβάνω για ακόμη μια φορά πως θα συνεργαστώ μαζί τους σε ό,τι μου ζητηθεί.

Πληροφορίες από dnews.gr

Πηγή