Πρόταση για να τοποθετηθεί ως εξωτερικός παρατηρητής για την λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού της Βέροιας, χωρίς καμία αμοιβή σε αυτόν, προκειμένου να διαπιστωθεί αν και πόσο λειτουργεί σωστά κατέθεσε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Ισχυρός Δήμος”, Κώστας Παλουκίδης

Πρόκειται για τον Δημήτρη Γάτσο, ο οποίος – όπως ανέφερε ο κ. Παλουκίδης – είναι απολύτως σχετικός με το θέμα και παρέθεσε μία σειρά σημαντικών συνεργασιών που έχει σε ακαδημαϊκό και επαγγελματικό επίπεδο. “Δεν δαπανούμε κάτι, δεν χάνουμε τίποτα, έχουμε μόνο όφελος”.

Μετά από μία μακρόσυρτη συζήτηση για το θέμα, η πλειοψηφούσα παράταξη κρύφτηκε πίσω από το “αυτόνομο” της ΔΕΥΑΒ και δεν θέλησε να προτείνει στην ΔΕΥΑΒ αυτή την ιδέα, ώστε να υπάρχει ένας εξωτερικός παρατηρητής.

Μάλιστα, ο Δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης, πέρα από την επίκληση της αυτονομίας της ΔΕΥΑΒ, εξέφρασε αμφιβολίες σχετικά με το εγχείρημα, από την στιγμή που πρόκειται για ιδιώτες ελεύθερους επαγγελματίες ενδεχομένως να είχαν όφελος από την απομάκρυνση του σημερινού εργολάβου. 

Η συζήτηση έφτασε αναπόφευκτα και στην ιδιαίτερα απαξιωτική στάση του πατέρα του αναδόχου (πρώην ανάδοχος ο ίδιος) Γιώργου Γκανάτσιου, θέμα που έθεσε ο Θεόφιλος Κορωνάς. Ο Γιώργος Γκανάτσιος, ο οποίος βρέθηκε στο δημοτικό συμβούλιο, του υποβλήθηκαν πολλές ερωτήσεις από τους δημοτικούς συμβούλους και, τελικά, αφού έφυγε από τη συνεδρίαση χωρίς να δώσει καμία απάντηση (επικαλέστηκε σωματική κούραση λόγω ηλικίας) δεσμεύτηκε να απαντήσει γραπτά σε όλα τα ερωτήματα, κάτι που δεν έκανε ποτέ…

Ο δημοτικός σύμβουλος Βέροιας Θεόδωρος Θεοδωρίδης ανέφερε ότι πρέπει να πάνε όλοι στο ποτάμι, να  δούνε τι βγαίνει από τον βιολογικό, ενώ απαντώντας του ο Δήμαρχος ανέφερε ότι δεν υπάρχει λόγος να πάει στο ποτάμι, εκεί καταλήγει ό,τι βγαίνει από το σημείο δειγματοληψίας του βιολογικού καθαρισμού και δήλωσε ότι έχει τη δυνατότητα να ελέγχει καθημερινά την λειτουργία μέσω των ελέγχων. “Η τεχνική υπηρεσία της ΔΕΥΑΒ ελέγχει καθημερινά τα αποτελέσματα του βιολογικού. Αν δεν λειτουργεί, δρόμο και θα έρθει άλλος εργολάβος“, τόνισε ο κ. Βοργιαζίδης. 

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΒ Στέργιος Διαμάντης κάλεσε τον Κώστα Παλουκίδη ή όποιον άλλον ενδιαφερόμενο να βρεθεί ενώπιον του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΒ και να καταθέσει τα αιτήματά του ή τις προτάσεις του. 

Θέτοντας το θέμα σε ψηφοφορία, ο πρόεδρος του Σώματος Γιώργος Μιχαηλίδης έθεσε το θέμα ως πρόταση επί συγκεκριμένου προσώπου και όχι για πρόταση τοποθέτησης γενικώς ενός προσώπου που θα ελέγχει ως εξωτερικός παρατηρητής, δίνοντας έτσι το “άλλοθι” για καταψήφιση, με την δικαιολογία ότι το δημοτικό συμβούλιο είναι αναρμόδιο να επιβάλλει κάτι τέτοιο στην ΔΕΥΑΒ, αν η εισήγηση έκανε λόγο για πρόταση – εισήγηση και όχι “επιβολή”. 

Στο δια ταύτα, επί της πρότασης του Κώστα Παλουκίδης έγινε ονομαστική ψηφοφορία και καταψήφισαν τα παρόντας μέλη της διοικούσας παράταξης και ο επικεφαλής της ΛΑΣ Παναγιώτης Χατζησάββας (που ήταν κατά της εργολαβίας και υπέρ της επιστροφής στην διαχείριση από την ΔΕΥΑΒ) και υπερψήφισαν οι παρατάξεις Παλουκίδη και Κορωνά. 

Πηγή