Δελτίο Τύπου από τον βουλευτή Ημαθίας Λ. Τσαβδαρίδη: Οι 11 νέες θέσεις γιατρών που προκηρύσσονται για τα νοσοκομεία της Βέροιας και της Νάουσας αποτελούν μία καθοριστική ενίσχυση της Δημόσιας Υγείας στον Νομό μας.

Έτσι, για το Νοσοκομείο της Βέροιας η σχετική προκήρυξη που υπογράφηκε από την Ηγεσία του Υπουργείου Υγείας προβλέπει την ενίσχυσή του με:

– Επιμελητή Β΄Γενικής Ιατρικής

– Επιμελητή Α’ Εσωτερικής Παθολογίας

– Επιμελητή Β΄Βιοπαθολογίας

– Επιμελητή Α’ Καρδιολογίας και

– Επιμελητή Β’ Χειρουργικής

Ενώ για το Νοσοκομείο της Νάουσας προβλέπει την ενίσχυσή του με:

– Διευθυντή Ακτινολογίας

– Επιμελητή Α’ Ακτινολογίας

– Διευθυντή Αναισθησιολογίας

– Διευθυντή Εσωτερικής Παθολογίας και

– Διευθυντή Χειρουργικής

Νιώθω ιδιαίτερα χαρούμενος που συνέβαλα σε αυτή την εξέλιξη, καθώς μετά από σειρά επισκέψεών μου στον Υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη, – με πιο πρόσφατη αυτή που πραγματοποιήσαμε στα τέλη του προηγούμενου Ιανουαρίου μαζί με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας, Ιατρό κ. Ανδρέα Αϊδίνη- είχα τονίσει την ανάγκη ενίσχυσης της Δημόσιας Υγείας της Ημαθίας με περαιτέρω με γιατρούς, νοσηλευτές και παραϊατρικό προσωπικό προκειμένου να αναβαθμιστούν ακόμη περισσότερο οι παρεχόμενες υπηρεσίες στους πολίτες.

Η ταχύτατη δε ανταπόκριση του Υπουργού Υγείας στα αιτήματα που από κοινού με τους Διοικητές των Νοσοκομείων μας κ.κ. Ηλία Πλιόγκα και Κώστα Λυκοστράτη του είχαμε κατά καιρούς θέσει, αποδεικνύει περίτρανα ότι η Κυβέρνηση της ΝΔ έχει ως πρώτη προτεραιότητα την βελτίωση των υπηρεσιών και τον πολλαπλασιασμό της στελέχωσης των δομών υγείας, όχι με λόγια, αλλά με απτά έργα.

Πηγή