💣 Πολύχρωμο το Σύνταγμα, κυρία μου, μέσα και έξω από τη Βουλή, το διήμερο 14 – 15 Φλεβάρη… 

📌 Πολύχρωμο από τα χρώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας και όσων στηρίζουν τον αγώνα τους, πολύχρωμο από τα διαφορετικά κομματικά χρώματα που συνετέλεσαν στην υπερψήφιση του νομοσχεδίου, πολύχρωμο και από το χρώμα του… δέρματος όσων κοκκίνιζαν από την ένταση ή χλόμιαζαν από την αγωνία για τις επιπτώσεις των επιλογών τους…

📌 Όπως ήταν αναμενόμενο, το ενδιαφέρον στράφηκε στην διπολική ΝΔ. Την ΝΔ της «προοδευτικότητας» που με σθένος υπεραμυνόταν του νομοσχεδίου και την ΝΔ της «συντήρησης» που καυτηρίαζε το νομοσχέδιο, προβάλλοντας επιχειρήματα συνταγματική εκτροπής ή εκφυλισμού του προτύπου της Ελληνικής οικογενείας. 

📌 Όσον αφορά δε στα… δικά μας «παιδιά», όπως άλλωστε γράψαμε μέσα από αυτή τη στήλη, έπραξαν αυτό που περιμέναμε! 

📌 Τόσο ο πρώην υφυπουργός Απόστολος Βεσυρόπουλος, όσο και οι wannabe υπουργοί και μέχρι σήμερα βουλευτές Τάσος Μπαρτζώκας και Λάζαρος Τσαβδαρίδης έμειναν πιστοί στην… γραμμή.

📌 Όπως πιστός έμεινε στην δική του γραμμή ο Βασίλης Κοτίδης της Ελληνικής Λύσης, που τάχθηκε κατά του νομοσχεδίου. 

💣 Εν πάση περιπτώσει, η Ιστορία γράφτηκε και ο καθένας θα κριθεί από τους πολίτες την ώρα της κάλπης και όχι από αυτόκλητους… τιμητές (ένθεν κακείθεν) που νομίζουν ότι μπορούν να μιλούν εξ ονόματός όλων. 

📌 Πάντως, και συγγνώμη που θα σας στεναχωρήσω, γελάω πολύ με αυτούς του «φόλα δεξιούς» που διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους για το… καταστροφικό νομοσχέδιο, αλλά παραμένουν «πετσί ΝΔ», είτε ως απλά μέλη, είτε ως στελέχη. 

📌 Τόση… ψυχεδέλεια, που λέει και ο Κουτσούμπας του ΚΚΕ. Οι Νεοδημοκράτες, το λοιπόν, ή αποδεχτείτε τις επιλογές του κόμματος ή… ράψτε το, εφόσον δεν δηλώνετε ότι αποχωρείτε από το κόμμα. Μη μας καίτε εντελώς ρε αδέρφια! 

💣 Σειρά τώρα έχει η Δικαιοσύνη… Μετά από 4 μήνες αποχής οι δικηγόροι, θα δουν να περνούν όλα όσα έχει ετοιμάσει η κυβέρνηση. Και θα δουν και τους δικηγόρους βουλευτές να ψηφίζουν ενάντια στα αιτήματά τους. 

📌 Γιατί; Γιατί παρά το 41 τακατό στο γενικό σύνολο και υψηλότερα ποσοστά σε αγρότες, επαγγελματίες και επιστήμονες, αφαιρέθηκε η δυνατότητα πίεσης, αφού η κυβέρνηση πατάει τόσο σταθερά που δεν μπορεί να κλονιστεί από κανέναν… Ή έτσι νομίζει. 

📌 Πάντως, μέχρι στιγμής, δεν φαίνεται να την αγγίζει τίποτα.. 

📌 Εκτός και αν μέχρι τις Ευρωεκλογές προκύψει η ανάγκη για κάποιο κεντροδεξιό φορέα που θα αγκαλιάσει τα… ορφανά του νεοφιλελεύθερου, κεντροδεξιού, κεντρώου και ολίγον κεντροαριστερού Μητσοτάκη. 

📍 ΥΓ: Η ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα (και όχι μόνο) θα έχει την ημερομηνία 15 Φεβρουαρίου 2024 χαραγμένη βαθιά στη μνήμη της, καθώς η υπερψήφιση του νομοσχεδίου για τον γάμο μεταξύ ομοφύλων (ατόμων του ίδιου φύλου για όσους δεν τα καταλαβαίνουν) προσφέρει τη δυνατότητα για πολιτικό γάμο και ό,τι προνόμια και δικαιώματα αυτός επιφέρει με τα ετερόφυλα ζευγάρια και θεωρούν πως δικαιώθηκε ένας αγώνας πολλών ετών για ισότητα. 

📍 ΥΓ2: Χαραγμένη θα είναι για πάντα στη μνήμη όλων μας όμως και η 28η Φεβρουαρίου 2023, όταν 57 ψυχές χάθηκαν τόσο άδικα, θυσιαζόμενες στον βωμό της φαυλότητας, του νεποτισμού, του πελατειακού κράτους, της αρπακόλλας, του ωχαδερφισμού και του, Ελληνικώ τω τρόπω, «ζα μαν φου». 

(Δημοσιεύθηκε στην ψηφιακή εφημερίδα “InVeria”, Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2024, φύλλο 94)

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή