Λάθος στην καταμέτρηση των ψήφων στο νομοσχέδιο για την ισότητα στο γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, έκαναν οι υπηρεσίες της Βουλής με αποτέλεσμα, να καταγράψουν τον βουλευτή Πέλλας της ΝΔ, Γιώργο Καρασμάνη στα «ναι», ενώ ο ίδιος είχε τοποθετηθεί στο «όχι».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Καρασμάνης ψήφισε αρχικά ηλεκτρονικά αλλά δεν επιβεβαίωσε τις επιλογές του με αποτέλεσμα να χρειαστεί να γυρίσει και να επαναλάβει τη διαδικασία. Τη δεύτερη φορά ωστόσο ζήτησε ο ίδιος να ψηφίσει με τον παραδοσιακό τρόπο συμπληρώνοντας το σχετικό έντυπο. Οι υπάλληλοι που ήταν επιφορτισμένοι με την καταγραφή των αποτελεσμάτων έκαναν λάθος και τον κατέγραψαν εκ παραδρομής στα «ναι».

Το θέμα πάντως λύθηκε και τα αποτελέσματα θα αλλάξουν καθώς το νομοσχέδιο λαμβάνει τελικά επί της αρχής, 175 θετικές ψήφους, ενώ από την ΚΟ της ΝΔ τα «ναι» περιορίζονται σε 106, καθώς 52 βουλευτές καταψήφισαν ή απείχαν.

Πληροφορίες από iefimerida.gr

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή