Νόμος του κράτους είναι η ισότητα στον πολιτικό γάμο καθώς, 176 βουλευτές ψήφισαν υπέρ του νομοσχεδίου, 76 όχι, παρών 2. Συνολικά ψήφισαν 254 βουλευτές, εκ των οποίων 176 «ναι», 76 «όχι» και 2 παρών.

Οι Ημαθιώτες βουλευτές της ΝΔ, Απόστολος Βεσυρόπουλος, Τάσος Μπαρτζώκας και Λάζαρος Τσαβδαρίδης ψήφισαν υπέρ του νομοσχεδίου, ενώ καταψήφισε ο βουλευτής Ημαθίας της “Ελληνικής Λύσης” Βασίλης Κοτίδης.

Η ψήφιση του νομοσχεδίου έγινε με διευρυμένη πλειοψηφία, συγκεντρώνοντας  176 ψήφους , καθώς πλην του κυβερνώντος κόμματος το στηρίξαν και τέσσερα κόμματα της αντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, Νέα Αριστερά, Πλεύση Ελευθερίας) ενώ καταψηφίστηκε από ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και Σπαρτιάτες.  

Βέβαια κατά την ψήφισή του δεν έλειψαν και οι διαφοροποιήσεις βουλευτών τόσο στο κυβερνητικό στρατόπεδο όσο και μέσα από τα υπόλοιπα κόμματα που στήριξαν το νομοσχέδιο με βουλευτές αυτών είτε να επιλέγουν την προτεινόμενη λύση της αποχής είτε καταψηφίζοντας, όπως εξαρχής είχαν δηλώσει το τελευταίο διάστημα.  Εξαίρεση η Πλεύση Ελευθερίας που και οι έξι της κοινοβουλευτικής της ομάδας το υπερψήφισαν.

Πώς διαμορφώθηκε η ψηφοφορία από τα κόμματα που στήριξαν το νομοσχέδιο

Στη ΝΔ κατεγράφησαν 107 Ναι, 20 όχι, και 31 αποχές τελικά. Αποχή επέλεξαν μεταξύ άλλων ο υπουργός Μάκης Βορίδης και οι υφυπουργοί Μαρία Κεφάλα, Ιωάννης Μπούγας και Σταύρος Κελέτσης.

ΣΥΡΙΖΑ 34 ναι, η αποχή από πλευράς Παύλου Πολάκη και 1 παρών από τη Νίνα Κασσιμάτη, ενώ το ΠΑΣΟΚ κατεγράφησαν 11 αποχές.  Απείχαν οι δύο μειονοτικοί της Νέας Αριστεράς

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή