Συλλαλητήριο στην Αθήνα με τρακτέρ αποφασίστηκε στην παναγροτική σύσκεψη στη Νίκαια το μεσημέρι της Πέμπτης (15/2), με την 15μελη επιτροπή να στέλνει πανελλαδικά το μήνυμα για κλιμάκωση του αγώνα μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Στην πανελλαδική σύσκεψη των αγροτών στη Νίκαια «κλείδωσε» η απόφαση για συλλαλητήριο στην Αθήνα με τα τρακτέρ την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2024, με την 15μελη επιτροπή να στέλνει πανελλαδικά το μήνυμα για κλιμάκωση του αγώνα μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματα.

Η απόφαση αυτή έμοιαζε προδιαγεγραμμένη μετά και την άκαρπη συνάντηση που είχαν την Τρίτη στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Οι φωνές για ελλιπή μέτρα πολλαπλασιάστηκαν και έτσι, το μέτωπο των αγροτών αναμένεται να κινηθεί με «όπλο» τα τρακτέρ του την επόμενη εβδομάδα στην Αθήνα. Την ίδια στιγμή αναμένεται να ενισχυθούν και τα μπλόκα σε όλη τη χώρα.

Αν και οι αρχικές συζητήσεις έκαναν λόγο για διαδήλωση χωρίς τρακτέρ, τελικά αποφασίστηκε η κάθοδος των αγροτών και των κτηνοτρόφων με τα αγροτικά μηχανήματά τους, ενώ από αρκετές περιοχές -ειδικά της βόρειας Ελλάδας- θα ναυλωθούν λεωφορεία, όπως ακριβώς συνέβη και στην Agrotica, στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα και με την ΕΡΤ, αναμένεται να κάνουν τις απαραίτητες επαφές με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για να μεταβούν με ασφάλεια στην πρωτεύουσα ενώ όσοι δεν μπορέσουν να έρθουν θα προχωρήσουν σε κλείσιμο δρόμων, τελωνείων και λιμανιών.

Πηγή: dnews.gr

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή