Αναβίωσε και φέτος το παραδοσιακό ανδροκρατούμενο έθιμο «Κουρμπάνι» το μεσημέρι της Κυριακής στον πανέμορφο λόφο της εκκλησίας του Αγίου Αθανασίου στο Αρκοχώρι Νάουσας, παρουσία και του δημάρχου του δήμου Ηρωικής Πόλεως Νάουσας Νίκου Κουτσογιάννη, του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Ανδρέα Αϊδίνη και του προέδρου της ΔΕΥΑΝ Νίκου Δ. Κουτσογιάννη.

Το έθιμο κρατάει από τα χρόνια της Τουρκοκρατίας μέχρι σήμερα και την αναβίωση του έχει αναλάβει η Κουρμπανική επιτροπή και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Αρκοχωρίου Βασίλης Λαφάρας.

Το πρωί τελέστηκε η Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό και ακολούθησε το παραδοσιακό γεύμα, όπου σύμφωνα με το έθιμο, δημοπρατήθηκαν κοτόπουλα και αρνιά καθώς τα έσοδα διατίθενται για τη συντήρηση των ναών του χωριού.

Οι συμμετέχοντες απόλαυσαν καζάνια με  στιφάδο και σούπα κοτόπουλου, όπως και κρασί και τσίπουρο  που ετοίμασαν και πρόσφεραν τα μέλη της Κουρμπανικής Επιτροπής.

Στην πλατεία του χωριού ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Όμιλος Αρκοχωρίου ”έστησε ” γλέντι με την συμμετοχή των γυναικών, παρουσία και της αντιδημάρχου Άννας Ασλανίδου.

Πληροφορίες – φώτο: Γραφείο Τύπου Δ. Νάουσας

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή