Δήλωση Γιώργου Μουλκιώτη, Βουλευτή Βοιωτίας & υπεύθυνου Κ.Τ.Ε. Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισής του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής:

Η Κυβέρνηση αφήνει τους μικροοφειλέτες – μη μισθωτούς του ΕΦΚΑ και τις οικογένειές τους χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από την 1η Μαρτίου 2024,  ενώ πέρυσι, που – συμπτωματικά – ήταν προεκλογική χρονιά, χορήγησε ασφαλιστική ικανότητα σε όσους είχαν οφειλές με την καταβολή μόνο των εισφορών ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης (724 ευρώ για το 90% των μη μισθωτών).

Και τούτο, σε μια χρονική συγκυρία που η ακρίβεια και τα υψηλά επιτόκια δημιουργούν ασφυκτικές συνθήκες για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, διογκώνοντας ακόμη περαιτέρω το ιδιωτικό χρέος που ξεπερνά πλέον τα 270 δισ. Στην περίπτωση του e-ΕΦΚΑ, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές αγγίζουν τα 47 δισ. ευρώ και αυξάνονται συνεχώς.

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, αφουγκραζόμενο τη ζοφερή αυτή κατάσταση, που απειλεί την κοινωνική συνοχή, τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων αλλά και τα δημόσια οικονομικά, θεωρεί ότι  επιβάλλεται η υιοθέτηση μιας νέας γενναίας ρύθμισης-ευκαιρίας, μια βιώσιμη αξιοπρεπής λύση για τους οφειλέτες. Την συγκεκριμένη πρόταση την έχουμε καταθέσει επανειλημμένα στη Βουλή. Η Κυβέρνηση, πάντα γενναιόδωρη στα κερδοσκοπικά funds και στους servicers αλλά φειδωλή στους μικρομεσαίους και αδύναμους, την αγνόησε.

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής επιμένει με προτάσεις  στη βιώσιμη συνολική λύση του ιδιωτικού χρέους, στην επιβράβευση των συνεπών δανειοληπτών – οφειλετών, στη στήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας. 

Το «κοινωνικό πρόσωπο» της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη εξαντλείται σε στημένες επικοινωνιακές φιέστες. Επί της ουσίας, όπως απέδειξε και με το πρόσφατο φορολογικό νομοσχέδιο, η μικρομεσαία επιχείρηση και ο ελεύθερος επαγγελματίας έχουν τεθεί υπό διωγμό.

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή