ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  Ε.Ι.Ν.Κ.Υ.Ν.Η. ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΝΑ ΕΦΗΜΕΡΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΩΝ ΤΟΥ Γ.Ν. ΝΑΟΥΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ΤΟΥ 2024-ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΈΝΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ ΣΕ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ-ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΑΡΑΚΩΛΥΣΗΣ  ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ.

     Με την παρούσα ανακοίνωση το Δ.Σ. της Ε.Ι.Ν.Κ.Υ.Ν.Η (ένωσης ιατρών νοσοκομείων και κέντρων υγείας νομού Ημαθίας) γνωστοποιεί πως λόγω της ταυτόχρονης συνταξιοδότησης στα τέλη του Δεκέμβρη δύο ιατρών διευθυντών ακτινολόγων του νοσοκομείου Νάουσας, την ταυτόχρονη μη έγκαιρη καταβολή δεδουλευμένων από τη διοίκηση σε συνάδελφο ακτινολόγο με σχέση εργασίας παροχής υπηρεσιών (<>) που για το λόγο αυτό αποχωρεί καθώς και της αποχώρησης γιατρού που συνέχιζε να εργάζεται παρότι συνταξιούχος στο νοσοκομείο παραμένει μόνο μία ιατρός ακτινολόγος επιμελήτρια Β΄ η οποία αναμένεται να καλύψει μόνη της το σύνολο του τακτικού πρωινού ωραρίου των καθημερινών και οχτώ από τις τριάντα μία ημέρες του ερχόμενου μήνα εργαζόμενη χωρίς τις προβλεπόμενες ημέρες ανάπαυσης (ρεπό) κι ωθούμενη στη σωματική, πνευματική και ψυχική εξάντληση.

     Προφανώς, ο εν λόγω παράτυπος τρόπος λειτουργίας χωρίς ακτινολόγο σε εφημέρευση που αναγκάζει τους γιατρούς των άλλων ειδικοτήτων να κάνουν τους ακτινολόγους υποβαθμίζει το νοσοκομείο, δυσχεραίνει πολλαπλώς  τη λειτουργία των υπόλοιπων τμημάτων και θέτει σε σαφή κίνδυνο την αντιμετώπιση των επειγόντων περιστατικών. 

     Γι΄ άλλη μια φορά ναυαγεί η πολιτική που βλέπει την υγεία εμπόρευμα κι όχι κοινωνικό αγαθό, που τη βάζει στο οικονομικό <> με τη μη έγκαιρη φροντίδα για την κάλυψη των αναγκών παρά μόνο μόλις αυτές προκύψουν με <> διαφόρων ειδών, λες και δεν πρέπει να συνυπάρξουν έστω για λίγο οι απερχόμενοι γιατροί με τους νεώτερους προς ομαλή διαδοχή τους (σημειώνεται πως το νοσοκομείο δεν έχει ακόμη προκηρύξει θέσεις ακτινολόγων ενώ η κατάσταση ήταν απολύτως προβλεπόμενη.)

     Συνάμα, στεκόμαστε με αποστροφή απέναντι στην εφαρμογή πρακτικών του ιδιωτικού τομέα στα νοσοκομεία με την κράτηση σε ομηρία εργαζόμενων με τη μη καταβολή δεδουλευμένων και τον εξαναγκασμό τους σε απλήρωτη εργασία. Απαιτούμε την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στο συνάδελφο και καλούμε τους υπόλοιπους από μας να μη φάνε το <> (μπόσικο ως αποδεικνύεται) των δήθεν <>  σχέσεων εργασίας που τους επιτρέπουν να έχουν το ένα πόδι στον δημόσιο και το άλλο ,λέει, στον ιδιωτικό τομέα. Ανάλογη ,άλλωστε, περίπτωση υπάρχει και με γιατρό γυναικολόγο με αντίστοιχη σύμβαση με το νοσοκομείο στην οποία πέρα από την καθυστερημένη καταβολή της αμοιβής της διέκοψαν τη σύμβαση παρά τις αρχικές υποσχέσεις, αφήνοντας τον τοπικό πληθυσμό πλήρως ακάλυπτο ακόμη κι από τη στοιχειώδη πρωτοβάθμια-προληπτική φροντίδα υγείας (π.χ. τεστ PAP.)

    Πάνω απ΄όλα καλούμε τον από παντού βαλλόμενο εργαζόμενο λαό σε επαγρύπνηση και συνειδητή αγωνιστική συμπόρευση μαζί μας στην προσπάθεια για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για τη διασφάλιση σταθερών κα ποιοτικών υπηρεσιών υγείας,  στο δρόμο για δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους.

Χρόνια πολλά καλή χρονιά!-ένα 2024 που ως διαφαίνεται το δικαίωμα μας στην υγεία θα δεχτεί συστηματική επίθεση.

(Στο περιθώριο της παρούσης καταγγέλλουμε την προσπάθεια παρακώλυσης των πρόσφατων εκλογών της ένωσης από τον αναπληρωτή διοικητή του Γ.Ν. Νάουσας Λυκοστράτη Κωνσταντίνο καθώς παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις πως θα μας παραχωρήσει λίστα με τους γιατρούς του νοσοκομείου για την κατάρτιση των εκλογικών καταλόγων <> να μας τους δώσει μόνο μετά παρέμβαση της δικαστικής εκπροσώπου καθυστερώντας τη διαδικασία κατά 40 λεπτά. Οποιαδήποτε προσπάθεια απαξίωσης της ένωσης κι εκφοβισμού δεν πρόκειται να περάσει.) 

ο πρόεδρος,                              ο γραμματέας,

Καρτσιούνης Γεώργιος         Παπαδήμος Κωνσταντίνος

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ε.Ι.Ν.Κ.Κ.Υ.Ν.Η ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΜΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΥ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ ΤΟΥ Γ.Ν. ΒΕΡΟΙΑΣ.

     Δε μπορούμε σε καμία περίπτωση να συμμεριστούμε  τη μη ανανέωση της σύμβασης του επικουρικού ορθοπεδικού γιατρού του Γ.Ν. Βέροιας κου Παρασκευόπουλου Γεωργίου με τη δικαιολογία του υπεράριθμου τη στιγμή που κατά τη διάρκεια της θητείας του υπήρξε πρόσληψη επιπλέον επικουρικού ορθοπεδικού  γιατρού ενώ ο συγκεκριμένος καλύπτει πάγιες ανάγκες του τμήματός του εδώ και τρία χρόνια. Η μη ανανέωση της σύμβασης έρχεται, μάλιστα, σε μία χρονική περίοδο που υπάρχει στο τραπέζι η προοπτική μονιμοποίησης των ήδη υπηρετούντων επικουρικών.

     Σημειώνεται δε πως  ο συνάδελφος διακρίνεται από συνέπεια κι επιμέλεια στην τήρηση των καθηκόντων του καθώς και από επιστημονική αρτιότητα όπως και οι υπόλοιποι συνάδελφοι.

ο πρόεδρος,                          ο γραμματέας,

Καρτσιούνης Γεώργιος         Παπαδήμος Κωνσταντίνος

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή