ΔΤ από βουλευτή Ημαθίας (ΝΔ) Απόστολο Βεσυρόπουλο: Στη συνάντηση που διενεργήθηκε με την Υπουργό Τουρισμού, κα Όλγα Κεφαλογιάννη, και τον Πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής και βουλευτή Ημαθίας κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο, παρουσία του Προέδρου του Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου κ. Γεώργιου Μιχαλιά και του Διευθυντή του χιονοδρομικού κέντρου κ. Απόστολου Μελιόπουλου, συζητήθηκε η πορεία της αίτησης που υποβλήθηκε για την ένταξη του έργου της αναβάθμισης των εγκαταστάσεων του χιονοδρομικού κέντρου Σελίου στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. 

Στη σχετική συνάντηση συζητήθηκαν οι λεπτομέρειες για την έγκριση του έργου. Στο έργο της αναβάθμισης των εγκαταστάσεων του χιονοδρομικού κέντρου Σελίου εντάσσεται η υποδομή τεχνητής χιόνωσης που είναι η μεγαλύτερη που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα από πλευράς δυναμικότητας. Ειδικότερα, η προβλεπόμενη ανάπτυξη υποδομής τεχνητής χιόνωσης σε τρεις πίστες, θα καλύπτει μία μεγάλη έκταση του χιονοδρομικού, διασφαλίζοντας τη λειτουργία του για όλη τη χειμερινή περίοδο. Παράλληλα, προβλέπεται η δημιουργία λιμνοδεξαμενής χωρητικότητας 45 χιλιάδων κυβικών νερού που θα δημιουργηθεί στην κορυφή του βουνού η οποία θα τροφοδοτεί το σύστημα τεχνητής χιόνωσης. Το ύψος της επένδυσης και των έργων αναβάθμισης ανέρχεται σε 10 περίπου εκατομμύρια ευρώ ενώ τα έργα και οι υποδομές θα έχουν υλοποιηθεί μέχρι το τέλος του 2025. 

Σε δήλωση του ο κ. Βεσυρόπουλος ανέφερε σχετικά: «Η Ημαθία μέσα από την επερχόμενη αναβάθμιση του χιονοδρομικού κέντρου Σελίου ισχυροποιείται ακόμη περισσότερο καθώς θα μπορεί πλέον να συγκαταλέγεται στους χειμερινούς προορισμούς με μεγαλύτερες αξιώσεις και προοπτικές. Ο ορεινός και χειμερινός τουρισμός διαφοροποιούν το τουριστικό μας προϊόν και αξιοποιούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα προορισμών όπως η Ημαθία».

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή