💣Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο της Βέροιας άναψε ανήμερα του Αγ. Νικολάου κυρία μου και η πόλη (ή το… πολύ – πολύ κέντρο της πόλης) μπήκε σε Χριστουγεννιάτικους ρυθμούς…

📌 Να σας πω την μαύρη μου αλήθεια, πέρα από τις απόψεις – σχόλια που κατά καιρούς μεταφέρονται μέσα από τα μέσα από τα μέσα μας (InVeria.gr – Ψηφιακή εφημερίδα «InVeria»), προσωπικά καθόλου δεν με νοιάζουν οι στολισμοί. 

📌 Αλλά το ότι δεν με νοιάζουν εμένα, δεν σημαίνει ότι δεν έχουν την… σημασία τους στην διαμόρφωση ενός κλίματος, αφενός για ψυχολογικούς και αφετέρου για εμπορικούς σκοπούς.

📌 Για μένα το ζητούμενο είναι να μπορέσει να γίνει η Βέροια «προορισμός», μπας και πέσουν «ξένα λεφτά» στην αγορά, στα καταστήματα, τα καφέ και τις ταβέρνες, τα νυχτερινά κέντρα, τα ξενοδοχεία. 

📌 Οι κατά καιρούς προσπάθειες, οι εκδηλώσεις που γίνονται και θέλει να έχεις όρεξη να τις ψάξεις και να τις… μελετήσεις, ο μερικός στολισμός της πόλης κλπ, αποτελούν κάποιες προσπάθειες προς τους παραπάνω σκοπούς, με κύριο φορέα υλοποίησης την ΚΕΠΑ Δ. Βέροιας. 

📌 Αλλά, πολύ αμφιβάλλω ότι υπάρχει κάτοικος ή επισκέπτης της Βέροιας που αν τον ρωτήσεις «τι μπορεί να κάνει κάποιος στη Βέροια τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά» θα σου απαντήσει με ευκολία, διότι δεν έχει δημιουργηθεί ακόμη κανένας διαχρονικός εορταστικός θεσμός.  

📌 Πως θα μπορούσε να είναι η κατάσταση:

– Πάμε στη Βέροια από 20 με 30 Δεκέμβρη, έχουν κάθε απόγευμα στις πλατείες και στις γειτονιές δρώμενα, ανάβουν φωτιές, ψήνουν, αναβιώνουν έθιμα από Πόντιους, Βλάχους, Μικρασιάτες, Κρητικούς, Θρακιώτες, Δυτικομακεδόνες, Βεροιωτάδες. 

– Που ρε συ γίνονται όλα αυτά;

– Δεν ξέρω, αλλά ξέρω ότι μια βόλτα να βγεις στην πόλη θα σε «τραβήξει» η μουσική ή η τσίκνα, οι μυρωδιές από τα γλυκά… 

💣 Κατά τ’ άλλα, είχαμε την μαζική αποχώρηση των 57 από τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και δεν ξέρω πόσοι ακόμη έφυγαν μεμονωμένα ή απλώς… παραμένουν επειδή βαριούνται να φύγουν. 

📌 Θα είχε ενδιαφέρον η πληροφορία περί των αποχωρήσεων και των «ενεργών» παρόντων. 

📌 Πάντως, αν κρίνω από το αποτέλεσμα μέχρι στιγμής, σε πολλούς αριστερούς δεν αποτελεί πρόβλημα να έχουν πρόεδρο έναν τύπο που κάνει γενέθλια στο σκυλί του και το «παίζει» στα social media. Μια χαρά.  

💣 Κλείνω με μία προσωπική αγωνία για την ΚΕΠΑ Δ. Βέροιας από εδώ και πέρα. 

📌 Το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία τάχθηκε υπέρ της συνέχισης της λειτουργίας της (ακόμη και οι βουλευτές που έβαλαν.. πλάτη) δεν σημαίνει ότι δόθηκε και «ψήφος εμπιστοσύνης» στους παρόντες υπεύθυνους (προέδρους, διευθυντές, υπαλλήλους ή ό,τι άλλο). 

📌 Πέρα από την ευγνωμοσύνη που πρέπει να αισθάνονται προς όσους έβαλαν πλάτη (και τα ΜΜΕ φυσικά), θα πρέπει να αισθάνονται ακόμη περισσότερη την ευθύνη που έχουν. 

📌 Ευθύνη, λοιπόν, και όχι επανάπαυση  και με την νέα περίοδο που ξεκινά περιμένουμε να δούμε σπουδαία πράγματα που θα δικαιολογούν ακόμα παραπάνω των αγώνα που έδωσε ο καθένας με τον τρόπο του. 

📍 ΥΓ: Ο αγώνας δόθηκε για την ΚΕΠΑ, όχι για πρόσωπα. 

📍ΥΓ2: Ελπίζουμε με τον νέο πρόεδρο της ΚΕΠΑ και τους συνεργάτες του να υπάρξει καλύτερη συνεργασία με τα ΜΜΕ και να αποφευχθούν οι κλειστές ομάδες… 

(Δημοσιεύθηκε στην ψηφιακή εφημερίδα “InVeria” της Κυριακής 10 Δεκεμβρίου 2023 – Φύλλο 85)

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή