💣Δεκέμβρης κυρία μου! Αγαπημένος μήνας για πολλούς και όχι άδικα! 

📌 Πέρα από το γεγονός ότι γιορτάζει στις αρχές του το πιο όμορφο όνομα του κόσμου (!!!) και τι δεν έχει ο Δεκέμβρης! 

📌Χριστούγεννα, παραμονή πρωτοχρονιάς, διακοπές για τους μαθητές, κάλαντα, στολίσματα, γιορτινά τραπέζια, ανταμώματα οικογενειών, εορταστικές εκδηλώσεις κλπ.

📌Ο Δεκέμβρης έχει όμως και μοναξιά για κάποιους. Ίδια σαν όλη την χρονιά, αλλά αυτές τις μέρες πονάει πιο πολύ. Ας μην το ξεχνάμε και ας μην τους ξεχνάμε. 

💣 Ειδικά για φέτος, μέσα στο δεύτερο δεκαήμερο του Δεκέμβρη θα έχουμε τις ορκωμοσίες των νέων τοπικών, δημοτικών και περιφερειακών συμβουλίων, που προέκυψαν από τις εκλογές του Οκτωβρίου και αναλαμβάνουν επισήμως από 1ης Ιανουαρίου!

📌Κάποιοι θα ορκιστούν για πρώτη φορά, κάποιοι για δεύτερη συνεχόμενη ή πολλοστή, ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις που κάνουν… come back μετά από ένα μικρό διάλλειμα. 

📌 Το προς ορκωμοσία δημοτικό συμβούλιο Βέροιας, που θα ορκιστεί την Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου, θα περιλαμβάνει μόνο τέσσερεις συνδυασμούς. Τα τελευταία χρόνια βλέπετε είχαμε… κακομάθει με περισσότερους. 

📌 Θα είναι όμως και μειωμένο κατά 6 άτομα, αφού θα ορκιστούν 35 δημοτικοί σύμβουλοι και όχι 41, όπως στο παρελθόν, αφού μειώθηκε δια νόμου ο αριθμός τους. 

📌Μαζί με τους δημοτικούς συμβούλους θα ορκιστούν και οι τοπικοί σύμβουλοι και οι πρόεδροι μονοπρόσωπων κοινοτήτων. 

📌Φυσικά, μαζί με όλους και ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, ο οποίος δεν ανήκει στους 35 του δημοτικού συμβουλίου. 

📌 Γεροί να ‘μαστε, θα πρέπει να έχουμε υπομονή μέχρι να υπογράψει και ο τελευταίος! 

💣Κλείνω με κάτι… χρωστούμενα προς τη ΝΔ, από την προηγούμενη φορά, που λέγαμε για τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και το ΠΑΣΟΚ στην Ημαθία. 

📌 Να σας πω την μαύρη μου αλήθεια, στη ΝΔ σε τοπικό επίπεδο δεν τα βλέπω τα πράγματα πολύ… δραστήρια. 

📌 Φταίει που χάσαμε την θέση υφυπουργού, φταίει που όσο την είχαμε μόνο στις εξαγγελίες της τελευταίας στιγμής μείναμε, φταίει που ούτε καν ένα χιλιοταγμένο γιοφύρι του στρατού δεν καταφέραμε να στήσουμε και πώς να περιμένουμε κι άλλα; 

📌 Πολύ καλώς άνοιξε η Σχολή Αστυφυλάκων, θετικό το γεγονός ότι δεν άφησαν να κλείσει η ΚΕΠΑ, αλλά τελικά αυτό είναι το νόημα; Να παλεύουμε να μην χάνουμε τα κεκτημένα; 

📌 Περιμένω με ενδιαφέρον – και εκεί θα πάω πάσο – να επιβεβαιωθεί η κινητικότητα που μαθαίνω πως υπάρχει για το νέο τελωνείο και τα πέριξ αυτού ωραία πράγματα που θα γίνουν. 

📍 ΥΓ: Τι γίνεται με τις… πληγές που άνοιξαν οι δημοτικές εκλογές στη ΝΔ; Χάλασαν πολλές… φιλίες μαθαίνω. Πόσους σταυρούς να τάξεις και για πόσο να τους κοροϊδεύεις όλους μαζί;

📍 ΥΓ2: Α! Ο Δεκέμβρης είναι και ο μήνας που οι δήμαρχοι θα ορίσουν (στο μιλητό τώρα και από Γενάρη επίσημα) αντιδημαρχίες και προεδρίες. Κάποιοι σίγουρα κάθονται σ’ αναμμένα κάρβουνα, που λένε…!

(Δημοσιεύθηκε στην ψηφιακή εφημερίδα “InVeria” της Κυριακής 03 Δεκεμβρίου 2023 – Φύλλο 84)

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή