Συνεδρίασε το δημοτικό συμβούλιο Βέροιας το απόγευμα της Τετάρτης 7 Ιουνίου 2023. Στην αρχή της συνεδρίασης τέθηκαν θέματα καθημερινότητας και προβλημάτων της πόλης και του Δήμου, έγιναν ανακοινώσεις για εκδηλώσεις και δράσεις, ενώ δεν έλειψαν και οι στιγμές έντασης. 

Μεταξύ των θεμάτων που τέθηκαν (από τον Π. Παυλίδη και τον Γ. Μελιόπουλο) είναι η τραγική εικόνα που παρατηρείται σε ιστορικές γειτονιές της Βέροιας, όπου πέφτουν διατηρητέα και κλείνουν δρόμοι (βλέπε Κυριώτισσα, περιοχή Παναγιάς Δεξιάς κλπ), θέμα για το οποίο υπήρξε η απάντηση από την δημοτική αρχή πως πρόκειται για ένα σύνθετο πρόβλημα και ήδη αντιμετωπίζεται με επιστολές προς τους κληρονόμους των κτιρίων και γίνονται κάποιες κατεδαφίσεις, ενώ σχετικά με τα “οδοφράγματα” στην Κυριώτισσα δόθηκε η απάντηση ότι θα γίνουν τούνελ σε σημεία που υπάρχουν επικίνδυνα κτίρια. Μάλιστα, ο Δήμαρχος ανέφερε ότι αναμένεται να “τρέξει” πρόγραμμα για αναστύλωση διατηρητέων κτιρίων που ίσως δώσει κάποια ανακούφιση στο πρόβλημα. 

Δείτε όλη τη συνεδρίαση:

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή