💣 Στα «κόκκινα» είναι η προεκλογική περίοδος και είναι λογικό, αναμενόμενο και υγιές κυρία μου! 

📌 Πας δεν πας να ψηφίσεις, οι 300 θα εκλεχθούν! Το θέμα είναι ποιοι θα εκλεγούν και ποιος θα τους εκλέξει! 

📌 Υπάρχει μια διάχυτη απαξίωση στην Πολιτική και στους πολιτικούς (όχι πάντα άδικα), αλλά… αυτό τον θίασο έχουμε, με αυτόν θα πορευθούμε (παραφράζοντας την ρήση του Σεφέρη). 

📌 Την τελική… κατανομή των ρόλων όμως θα την κάνουμε εμείς, οι πολίτες που θα δώσουν ποσοστά στα κόμματα, σταυρούς στους υποψηφίους, εντολή στη Βουλή. 

📌 Αρκεί, βέβαια, η «εντολή» μας να μεταφέρεται ανόθευτα. Να ψηφίζω Α και να βγαίνει Α. Να μην βγαίνει Β επειδή κάποιοι έβαλαν… χέρι στην καταμέτρηση ή επειδή δεν έκαναν σωστά την διαδικασία. 

💣 Διότι, λυπάμαι που το λέω, αν ισχύουν όσα κατά καιρούς ακούμε, είτε για μεταφερόμενους και πληρωμένους ψηφοφόρους ή για «κομπίνες» στην καταμέτρηση με πρόσθεση σταυρών σε ασταύρωτα ψηφοδέλτια και άλλα… παρεμφερή κόλπα, κάθε άλλο παρά εμπιστοσύνη μπορούμε να αισθανόμαστε. 

📌 Υπερβολικός;  Μακάρι. 

Πάντως, οι υποψήφιοι που έχουν σοβαρές προοπτικές εκλογής και την σχετική δυνατότητα, προσπαθούν να έχουν σε κάθε κάλπη επίσημο αντιπρόσωπό τους (προβλέπεται από την διαδικασία) για να ελέγχει το αδιάβλητο της διαδικασίας….

📌 Αυτό σημαίνει πάνω από 300 εκλογικούς αντιπροσώπους για κάθε υποψήφιο, πέρα από αυτούς των κομμάτων! Ε, για να υπάρχει όλη αυτή η φασαρία, όλο και κάποιο δικαίωμα θα δόθηκε για… υποψίες. 

📌 Εγώ τα αναφέρω για να έχουμε το νου μας… Αλλά και οι διορισμένοι από την πολιτεία δικαστικοί αντιπρόσωποι να έχουν τον δικό τους! Να κάνουν σωστά την δουλειά τους και να μην αφήνουν να αλλοιωθεί η λαϊκή εντολή!

💣 Κατά τ’ άλλα, μου αρέσει να χρησιμοποιώ την ατάκα «ο θείος που κάθεται με την νεολαία» (αυτοσαρκαστικά και για τον εαυτό μου) όταν προσπαθούμε να δείχνουμε ότι είμαστε κοντά στους νέους, χρησιμοποιώντας ατάκες και άλλες πρακτικές τους. 

📌 Μόνο να προσέχουμε πρέπει όλοι όταν πάμε να… φλεξάρουμε, γιατί η φάση μπορεί να «κριντζάρει» πολύ εύκολα τους νέους και παίζει να ακούσουμε κανένα «τσιλ ρε μπάρμπα» και θα μας πέσει βαρύ!

(Δημοσιεύθηκε στην ψηφιακή εφημερίδα “InVeria” – Κυριακή 30 Απριλίου 2023, φύλλο 56)

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή