ΔΤ: Ο Τουριστικός Όμιλος Βέροιας διοργανώνει και φέτος σειρά από δράσεις με στόχο την ανάδειξη και τη βιωματική εμπειρία του φαινομένου.

Δείτε εδώ το πρόγραμμα του 1ου Σαββατοκύριακου!

Θα ακολουθήσουν ανακοινώσεις και για την Κυριακή 26 Μαρτίου!

Ζωγραφική Προσώπου – Face Painting

Κυριακή 19 Μαρτίου – πάρκο Ελιάς – ώρα 09:00 -10:00

Καθώς συγκεντρωνόμαστε στο πάρκο της Ελιάς και ετοιμαζόμαστε για την Ποδηλατάδα και τον Περίπατο στον ροζ κάμπο της Βέροιας, ζωγραφίζουμε και ένα ανθάκι ροδακινιάς στα μικρά  προσωπάκια αλλά και στα μεγαλύτερα!

Ποδηλατάδα στις Ανθισμένες Ροδακινιές

Κυριακή 19 Μαρτίου 2023 – συνάντηση στο πάρκο Ελιάς – ώρα αναχώρησης 10:00

Μια βόλτα με ποδήλατα στην καρδιά του κάμπου! 

Συναντιόμαστε στο πάρκο Ελιάς και απολαμβάνουμε μια πανέμορφη διαδρομή μέσα στις Ανθισμένες Ροδακινιές. Κατηφορίζουμε προς τον οικισμό της Μέσης, παίρνουμε το δρόμο για Κουλούρα, συνεχίζουμε προς το χωριό Άμμος. Στάση για νερό και κολατσιό. Επιστροφή στη Βέροια.

Η Ποδηλατάδα στις Ανθισμένες Ροδακινιές είναι μια εύκολη διαδρομή σε άσφαλτο που απευθύνεται σε όλους τους ποδηλάτες άνω των 13 ετών  (ανήλικοι μόνο με συνοδεία). Συνολική διαδρομή: 17km. Υψομετρική διαφορά: 120m. 

Προσοχή παιδιά κάτω των 13 ετών ΔΕΝ μπορούν να συμμετέχουν. Παιδιά άνω των 13 ΜΟΝΟ με την παρουσία και συμμετοχή γονέα/κηδεμόνα. Απαραίτητος εξοπλισμός: Κράνος. Προαιρετικός εξοπλισμός: Γάντια, Παγούρι με νερό.

Δείτε όλη την κανονική διαδρομή των 17 χλμ. εδώ: https://goo.gl/XA3YHp

ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ:  Δήμος Βέροιας/ Δημοτική  Αστυνομία  Βέροιας

Διαδρομή για θαρραλέους: Από το χωριό Άμμος, όπου κάνουμε διάλειμμα για κολατσιό, οι πιο θαρραλέοι συνεχίζουν προς το φράγμα, τις τεχνητές λίμνες και τα στενά του Αλιάκμονα. Συνολικό μήκος μέτριας/δύσκολης διαδρομής: 43 χλμ. (http://bit.ly/38gZpBi). 

Όλοι οι συμμετέχοντες λαμβάνουν μέρος στις δράσεις με δική τους ευθύνη

Περίπατος στις Ανθισμένες Ροδακινιές 

Κυριακή 19 Μαρτίου 2023 – συνάντηση στο πάρκο Ελιάς – ώρα αναχώρησης 10:00

Καπελάκι, παγουράκι, smartphone για φωτογραφίες… και φύγαμε για τις Ανθισμένες Ροδακινιές! Ξεκινάμε από το πάρκο Ελιάς, όπου απολαμβάνουμε την απεριόριστη θέα του ολάνθιστου ροζ κάμπου. Τα πρώτα ανθισμένα χωράφια απέχουν ελάχιστα από το κέντρο της Βέροιας! Περπατάμε παρέα, μαθαίνουμε για την καλλιέργεια του ροδάκινου και απολαμβάνουμε μοναδικές ανοιξιάτικες στιγμές στη φύση.

Περιήγηση στην πόλη της Βέροιας 

Κυριακή 19 Μαρτίου 2023 – συνάντηση στο πάρκο Ελιάς – ώρα αναχώρησης 13:00

Μια βόλτα στα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης μας  για τους φίλους  που θα έρθουν από μακριά και όχι μόνο! Θα σας συνοδεύσουν οι πιο ενημερωμένοι «τουριστικοί  οδηγοί»…οι ντόπιοι εθελοντές μας!!!

Διαγωνισμός φωτογραφίας «Ανθισμένες Ροδακινιές 2023» 🌸📸 

Ο Τουριστικός Όμιλος Βέροιας σε συνεργασία με την Ένωση Καλλιτεχνών Φωτογράφων Κεντροδυτικής Μακεδονίας και την υποστήριξη της FUJIFILM Hellas, διοργανώνουν τον 6ο Διαγωνισμό Φωτογραφίας με θέμα τις Ανθισμένες Ροδακινιές!

Σκοπός του διαγωνισμού

Σκοπός του φωτογραφικού διαγωνισμού είναι ο φακός του κάθε διαγωνιζόμενου να αποτυπώσει τη στιγμή που οι ανθισμένες ροδακινιές έχουν την τιμητική τους. Αυτήν την ευφορία που δημιουργείται στην ψυχή μας από το εντυπωσιακό θέαμα, θέλουμε να μοιραστούμε με όλη την Ελλάδα, μέσα από τις εικόνες σας!

Πάρτε μέρος

Στο διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος όλοι οι λάτρεις της φωτογραφίας (ερασιτέχνες και επαγγελματίες) ανεξαρτήτως ηλικίας. Τα απαραίτητα εφόδια είναι μία φωτογραφική μηχανή ή ένα smartphone και πολύ φαντασία!

#TIP: Ιδανικές συνθήκες ανθοφορίας για φωτογράφιση από 18 Μαρτίου ως  4 Απριλίου!

Αναλυτικά οι κατηγορίες του διαγωνισμού, τα έπαθλα, οι όροι και οι προϋποθέσεις:

Υποβολή συμμετοχής

Ο κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να συμμετέχει με τρεις (3) έγχρωμες ή ασπρόμαυρες φωτογραφίες Η κάθε φωτογραφία θα πρέπει να είναι σε μορφή jpg (with exif data απαραιτήτως) και το αρχείο να φέρει το επίθετο του διαγωνιζόμενου και  διαδοχική αρίθμηση 1, 2, 3.  (π.χ Γιώργος Ιωάννου_1, Γιώργος Ιωάννου_2, Γιώργος Ιωάννου_3.). Ως καταληκτική  To email που θα στείλετε θα πρέπει να έχει θέμα «Διαγωνισμός φωτογραφίας 2023».

Υποβολή συμμετοχών στην ηλεκτρονική διεύθυνση veriapeach@gmail.com μέχρι τις 30 Απριλίου 2023.

Κριτική Επιτροπή

Η κριτική επιτροπή αποτελείται από μέλη της Ένωσης Καλλιτεχνών Φωτογράφων ΚΔ Μακεδονίας.

Τι κερδίζετε 

Οι τρεις καλύτερες φωτογραφίες σύμφωνα με την Κριτική Επιτροπή κερδίζουν υπέροχα δώρα από την  Fuji Film Hellas:

1o βραβείο: instax mini LiPlay – Stone White

2ο βραβείο: instax SQ1 – Chalk White

3ο βραβείο: instax mini 11 – Charcoal Grey

Ειδική κατηγορία: Βραβείο Κοινού με δώρο μια: instax mini 11 – Lilac

Για συμμετοχή στην ειδική κατηγορία «Βραβείο Κοινού», η διαδικασία είναι απλή:

Ανεβάζετε τη φωτογραφία μόνο στο Instagram.

Ακολουθείστε και κάνετε tag στο instagram τις  σελίδες της @fujifilmhellas

και του Τουριστικού Ομίλου Βέροιας @veriatourismclub

Χρησιμοποιείτε υποχρεωτικά το hashtag #veriapeach2023 (φυσικά μπορείτε να προσθέσετε κι άλλα hashtags).

Μαζέψτε όσα περισσότερα Like μπορείτε!

Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί στις 30 Απριλίου 2023, όπου και θα ελεγχθούν οι κοινοποιημένες φωτογραφίες μέσω του hashtag και των follow στη σελίδα @fujifilmhellas. 

Η φωτογραφία με τα περισσότερα Like κερδίζει!

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι ερασιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφοι.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετέχουν στον διαγωνισμό με μέχρι τρεις (3) ασπρόμαυρες ή έγχρωμες φωτογραφίες.

Οι συμμετέχοντες αποδέχονται την αποστολή φωτογραφιών μεταξύ του ΤΟΒ, της Ένωσης Καλλιτεχνών Φωτογράφων ΚΔ Μακεδονίας και της Fujifilm. Οι φωτογραφίες που θα αναρτηθούν στα social media για το βραβείο κοινού – μπορούν να συμμετέχουν και στο διαγωνισμό για βραβεία – διακρίσεις της κριτικής επιτροπής.

Τελευταία ημερομηνία για την υποβολή των έργων ορίζεται η 30η Απριλίου 2023. Πέραν αυτής καμία συμμετοχή δεν θα γίνει δεκτή.

Οι φωτογραφίες θα υποβληθούν σε ψηφιακή μορφή ΜΟΝΟ στην ηλεκτρονική διεύθυνση veriapeach@gmail.com, θα γίνουν δεκτές σε μορφή JPEG (with exif data απαραιτήτως). Απαιτείται η δημιουργία φακέλου με το ΟΝΟΜΑ_ΕΠΙΘΕΤΟ όπου θα αποθηκεύσετε τις φωτογραφίες με ονομασία τα αρχικά του ονοματεπώνυμου και  διαδοχική αρίθμηση 1, 2, 3.  (π.χ Γιώργος Ιωάννου_1, Γιώργος Ιωάννου_2, Γιώργος Ιωάννου_3.)

Τα φωτογραφικά έργα θα πρέπει να ανήκουν κατά πατρότητα στον συμμετέχοντα και να μην έχουν διακριθεί σε άλλους διαγωνισμούς.

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα γνωστοποιηθούν το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου 2023.

Οι φωτογραφικές μηχανές που θα δοθούν ως βραβεία του διαγωνισμού, θα είναι ολοκαίνουργιες με εγγύηση επίσημης αντιπροσωπείας.

Οι βραβευμένες φωτογραφίες, και οι διακρίσεις του διαγωνισμού θα εκτυπωθούν και θα παρουσιαστούν σε εκθέσεις με παράλληλη προβολή τους στο διαδίκτυο στην σελίδα του Τ.Ο.Β. και κοινοποίηση στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στους δημιουργούς των φωτογραφιών.

Η απόφαση της κριτικής επιτροπής είναι οριστική και δεν επιτρέπεται ουδεμία ένσταση ή άλλη διεκδίκηση.

Οι φωτογραφίες των συμμετεχόντων μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ευρύτερη δημοσιοποίηση του διαγωνισμού και των σκοπών του ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ από τον διοργανωτή Τ.Ο.Β. σε οποιοδήποτε μέσο και με οποιοδήποτε τρόπο χωρίς να θεμελιώνεται δικαίωμα άλλης αμοιβής του συμμετέχοντος και πάντα με τη δημοσίευση του ονόματος του δημιουργού.

Η συμμετοχή στον διαγωνισμό σημαίνει αποδοχή των ανωτέρω αναγραφόμενων όρων.

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή