Ως νέος γονέας, μπορεί να βρεθείτε αντιμέτωποι με το δίλημμα της επιλογής  ανάμεσα σε μια κανονική προίκα μωρoύ και μια οικολογική. Αυτή η επιλογή μπορεί να είναι δύσκολη για εσάς, αλλά είναι σημαντικό να κατανοήσετε τους λόγους πίσω από αυτήν και τα διαφορετικά στυλ προίκας, για να λάβετε μια τεκμηριωμένη απόφαση για το μωρό σας.

Καταρχήν, είναι απαραίτητο να κατανοήσετε, τι επίπτωση θα έχει η επιλογή σας στο περιβάλλον. Τα κανονικά βρεφικά προϊόντα κατασκευάζονται συχνά με συνθετικά υλικά που έχουν αρνητικό αντίκτυπο στον πλανήτη. Από τις πάνες μιας χρήσης μέχρι τα πλαστικά μπουκάλια και τα παιχνίδια, αυτά τα προϊόντα συμβάλλουν στη ρύπανση των χωματερών και των ωκεανών. Από την άλλη πλευρά, τα οικολογικά βρεφικά προϊόντα κατασκευάζονται με οικολογικά υλικά που δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον. Συχνά κατασκευάζονται με οργανικό βαμβάκι, μπαμπού ή ανακυκλώσιμα υλικά που είναι απαλλαγμένα από επιβλαβείς χημικές ουσίες.

Η επιλογή μεταξύ κανονικών και οικολογικών ειδών προικός μωρού μπορεί επίσης να επηρεάσει την υγεία του παιδιού σας. Τα κανονικά βρεφικά προϊόντα όπως και οι σαλιάρες κατασκευάζονται συχνά με υλικά που περιέχουν επιβλαβείς χημικές ουσίες και πρόσθετα, τα οποία μπορεί να είναι επικίνδυνα για το ευαίσθητο δέρμα και την υγεία του παιδιού σας. Από την άλλη, τα οικολογικά βρεφικά προϊόντα είναι απαλλαγμένα από επιβλαβείς χημικές ουσίες και είναι κατασκευασμένα με φυσικά υλικά που είναι απαλά για το δέρμα του μωρού.

Είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη, το κόστος των κλασικών προικών μωρού έναντι των οικολογικών. Ενώ τα κανονικά βρεφικά προϊόντα μπορεί να είναι πιο προσιτά, βραχυπρόθεσμα, χρειάζονται συχνή αντικατάσταση, κάνοντας τα πιο κοστοβόρα. Αντίθετα, τα οικολογικά βρεφικά προϊόντα μπορεί να έχουν υψηλό αρχικό κόστος, αλλά κατασκευάζονται για να διαρκούν και μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν για τα υπόλοιπα παιδιά που θα έρθουν, εξοικονομώντας χρήματα μακροπρόθεσμα.

Όσον αφορά τον τρόπο ανατροφής των παιδιών, υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις για την επιλογή μεταξύ κανονικών και οικολογικών προικών μωρού και σαλιάρας. Μερικοί γονείς έχουν οικολογική συνείδηση και χρησιμοποιούν μόνο φυσικά και βιώσιμα υλικά για το μωρό τους. Αυτοί επιλέγουν συχνά υφασμάτινες πάνες,  σαλιάρες, ρούχα από οργανικό βαμβάκι και οικολογικά παιχνίδια. Αυτή η επιλογή απαιτεί πολύ ψάξιμο και περισσότερη προσπάθεια, αλλά μπορεί επίσης να έχει θετικό αντίκτυπο στο περιβάλλον και στην υγεία του παιδιού σας.

Άλλοι γονείς επιλέγουν πιο ισορροπημένα, χρησιμοποιώντας έναν συνδυασμό κανονικών και οικολογικών προϊόντων προικός μωρού. Αυτό το στυλ μπορεί να περιλαμβάνει τη χρήση πάνας μιας χρήσης για ευκολία, αλλά και την επιλογή φυσικών προϊόντων περιποίησης του δέρματος του μωρού και ενδυμάτων από οργανικό βαμβάκι. Αυτή η προσέγγιση μπορεί να είναι πιο πρακτική για τους γονείς που σκέφτονται θετικά για το περιβάλλον και για την υγεία του παιδιού τους.

Συνοψίζοντας, η επιλογή μεταξύ κανονικών και οικολογικών προϊόντων για μωρά είναι σημαντική για κάθε νέο γονέα. Είναι απαραίτητο να λάβετε υπόψη τον αντίκτυπο στο περιβάλλον, την υγεία του παιδιού σας και το οικονομικό κόστος πριν αποφασίσετε. Ότι και να επιλέξετε ανάμεσα σε συμβατικά ή οικολογικά είδη μωρού είναι σημαντικό να λάβετε μια τεκμηριωμένη απόφαση που λειτουργεί καλύτερα για την οικογένειά σας. Θυμηθείτε, κάθε επιλογή που κάνετε, το αντίκτυπο που μπορεί να έχει στο περιβάλλον και στην υγεία του παιδιού σας.

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή