Στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε την ανακατασκευασμένη και ενισχυμένη γέφυρα του Αλιάκμονα, η οποία παραδόθηκε σήμερα στην κυκλοφορία, περίπου τρεις μήνες νωρίτερα από ό,τι προέβλεπε το αρχικό χρονοδιάγραμμα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε για τις προδιαγραφές του έργου από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή και τον Υφυπουργό Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη, ενώ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με εργαζόμενους που απασχολήθηκαν στις εργασίες.

Το έργο, προϋπολογισμού 26,6 εκατομμυρίων ευρώ, επεκτείνει δραστικά το προσδόκιμο ζωής της γέφυρας, η οποία εγκαινιάστηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1970 και αποτελεί κομβικό μέρος του συστήματος αυτοκινητοδρόμων ΠΑΘΕ. Πλέον εκτιμάται ότι η γέφυρα του Αλιάκμονα, που ξεπερνά σε μήκος τα 550 μέτρα, θα μπορεί να εξυπηρετεί την κυκλοφορία για ακόμα 100 έτη.

Υπήρξε ειδική μέριμνα για την ουσιαστική ενίσχυση των αντισεισμικών δυνατοτήτων της γέφυρας, ενώ υλοποιήθηκαν πολλές ακόμα παρεμβάσεις για την ασφάλεια των οδηγών, τον φωτισμό, τη μόνωση και τη διαχείριση υδάτων.

Το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού συνεχίστηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου παρέστη σε εκδήλωση για την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής του Flyover στη Θεσσαλονίκη.

Χαιρετισμός του Κυριάκου Μητσοτάκη σε πολίτες που τον υποδέχθηκαν στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας

Ευχαριστώ γι’ αυτή τη θερμή υποδοχή, για το χειροκρότημά σας και για την αγάπη σας.

Θυμάμαι την τελευταία φορά που είχα έρθει εδώ, στο ίδιο σημείο, στην Αλεξάνδρεια, είχαμε πολύ λιγότερο κόσμο από ό,τι έχουμε σήμερα κι αυτό είναι το πιο ισχυρό μήνυμα για τις εκλογές του 2023 που έρχονται.

Θα ξεπεράσουμε εδώ στην Αλεξάνδρεια, στην Ημαθία, τα εκλογικά μας ποσοστά, για να στείλετε ένα μήνυμα ότι αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία σημαίνει αυτοδύναμη και ισχυρή Ελλάδα.

Είναι μεγάλη χαρά σήμερα που βρίσκομαι για ακόμα μια φορά στον τόπο σας. Πριν από λίγο εγκαινιάσαμε το καινούργιο μουσείο των Αιγών, ένα καμάρι, ένα πραγματικό στολίδι για τον μακεδονικό πολιτισμό, ο οποίος ταξιδεύει σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου. Και είναι ένα μόνο από τα πολλά έργα, τα εκατοντάδες έργα που η κυβέρνησή μας έχει υλοποιήσει αυτά τα τριάμισι  χρόνια που ο ελληνικός λαός μάς εμπιστεύθηκε. Και αν για κάτι αισθάνομαι πραγματικά υπερήφανος, φίλες και φίλοι, είναι ότι παρά τις πολύ μεγάλες δυσκολίες που μάς έτυχαν -και ξέρετε καλά ότι δεν ήταν και λίγες- η Νέα Δημοκρατία υπήρξε απολύτως συνεπής στις προεκλογικές της δεσμεύσεις.

Σάς είχα πει κι εδώ, στην Ημαθία, ότι θα μειώσουμε τους φόρους για όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες. Και τους μειώσαμε. Σάς είχα πει, ότι θα φέρουμε επενδύσεις στον τόπο, θα αποκλιμακώσουμε την ανεργία, θα στηρίξουμε τον πρωτογενή τομέα, θα δρομολογήσουμε μεγάλα έργα σε όλη την ελληνική επικράτεια. Και το κάναμε. Σάς είχα πει ότι θέλω να ανακτήσουμε το κύρος της Ελλάδος και ότι η Ελλάδα πρέπει να ξαναγίνει πρωταγωνιστής από ουραγός στην Ευρώπη. Και κάναμε την Ελλάδα ισχυρή και πρωταγωνιστή στην Ευρώπη σήμερα. 

Είχα πει, επίσης, ότι όσο η οικονομία πηγαίνει καλύτερα το πλεόνασμα από την οικονομική ανάπτυξη πρέπει να επιστρέφεται πίσω στους συμπολίτες μας και ειδικά στους πιο αδύναμους. Και αυτό κάναμε και αυτό κάνουμε. Πριν από δύο μέρες είχα την ευκαιρία, στη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό, να εξαγγείλω ένα ακόμα σημαντικό μέτρο στήριξης της μεσαίας τάξης και των ασθενέστερων Ελλήνων απέναντι στην έφοδο του πληθωρισμού: 10% έκπτωση σε όλες τις αγορές που θα γίνονται από τον Φεβρουάριο και μετά για είδη πρώτης ανάγκης σε όλα τα καταστήματα τροφίμων.

Και τα χρήματα για να στηρίξουμε παραπάνω από 3 εκατομμύρια νοικοκυριά τα παίρνουμε από την υπερφορολόγηση των δύο ελληνικών διυλιστηρίων. Αυτό σημαίνει προοδευτική πολιτική: να παίρνεις από τους λίγους για να δίνεις στους πολλούς και όχι το ανάποδο.

Και θα συνεχίσουμε, θέλω να το ξέρετε αυτό, θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα σε όλες τις Ελληνίδες και σε όλους τους Έλληνες. Θα συνεχίσουμε -όπως το έχουμε κάνει μέχρι στιγμής- να είμαστε δίπλα στους αγρότες μας, στον πρωτογενή τομέα. Τουλάχιστον φέτος είχαμε μία χρονιά με καλές τιμές, με καλύτερα εισοδήματα από ό,τι στο παρελθόν, χωρίς ευτυχώς πολλές κακοκαιρίες και πολλές ζημιές από την κλιματική αλλαγή. Θέλω να  γνωρίζετε ότι αυτή την πολιτική θα τη συνεχίσουμε.

Θέλω επίσης όμως να ξέρετε ότι καθώς μπαίνουμε στο 2023, μπαίνουμε σε εκλογική χρονιά, θα πρέπει να κινητοποιήσουμε όλες και όλοι τις δυνάμεις μας, ειδικά ο κομματικός μας μηχανισμός, καθώς πλησιάζουμε πια στην τελική ευθεία, πλησιάζουμε προς τις εθνικές εκλογές. Θα πρέπει να μεταφέρουμε σε όλες τις Ελληνίδες και σε όλους τους Έλληνες ένα μήνυμα: οι επόμενες εκλογές, φίλες και φίλοι, είναι εξαιρετικά κρίσιμες.

Πετύχαμε πολλά αυτά τα χρόνια, μπορούμε περισσότερα. Αλλά για να μπορέσουμε να κατοχυρώσουμε αυτά τα οποία πετύχαμε πρέπει να μπορέσουμε να συνεχίσουμε αυτό το οποίο ξεκινήσαμε το 2019. Και θα το συνεχίσουμε με τη δική σας στήριξη και τη δική σας βοήθεια. Γι’ αυτό και οι εκλογές αυτές θα είναι εξαιρετικά κρίσιμες. Ξέρετε πολύ καλά, ότι είμαστε δέσμιοι ενός εκλογικού νόμου της απλής αναλογικής, ένα εκλογικό σύστημα στο οποίο ουδέποτε πιστέψαμε, το οποίο φροντίσαμε εμείς να αλλάξουμε και γι’ αυτό και είμαστε σίγουροι ότι κι αν χρειαστούμε δύο εκλογές και όχι μία, πάλι ο τελικός στόχος θα είναι ένας: αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία για αυτοδύναμη και ισχυρή Ελλάδα.

Δεν είναι ώρα, φίλες και φίλοι, για πειραματισμούς. Βλέπετε τι γίνεται γύρω μας. Βλέπετε ότι δεν ξέρουμε την επόμενη μέρα ποια κρίση θα μάς ξημερώσει. Βλέπετε τις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε στη γειτονιά μας. Βλέπετε, λοιπόν, πόσο απαραίτητο είναι σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία να υπάρχει σταθερό χέρι στο «τιμόνι» της χώρας, το οποίο να μπορεί να καθοδηγεί το «σκάφος» με ασφάλεια στα ταραγμένα νερά.

Διάβαζα λίγο πριν έρθω στην Ημαθία ότι το πιο έγκριτο οικονομικό περιοδικό του κόσμου, ο «Economist», μέσα σε μια μεγάλη κατάταξη χωρών, κατέταξε την Ελλάδα πρωταγωνίστρια στις οικονομικές επιδόσεις από όλες τις χώρες του κόσμου για το 2022.

Και ακριβώς επειδή είμαστε πρωταγωνιστές -θέλω να το τονίσω αυτό και θέλω να το καταλάβετε- επειδή είμαστε πρωταγωνιστές στην ανάπτυξη, επειδή μπορούμε να μειώνουμε το δημόσιο χρέος -διότι τίποτα από αυτά τα οποία ξοδεύουμε δεν προέρχονται από δανεικά, προσέξτε το αυτό, η χώρα πρέπει να μειώσει το χρέος της, δεν ξοδεύουμε δανεικά τα οποία θα επιβαρύνουν τις επόμενες γενιές- επειδή όμως η οικονομία αναπτύσσεται, επειδή φέρνουμε επενδύσεις, επειδή η κατανάλωση πηγαίνει καλύτερα, επειδή στηρίξαμε -και το ξέρετε όλοι σας- τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην πανδημία, για σκεφτείτε πόσα χρήματα δώσαμε; Σχεδόν 10 δισεκατομμύρια ευρώ επιστρεπτέα και μη επιστρεπτέα προκαταβολή για να μπορέσουμε να στηρίξουμε τις επιχειρήσεις. Ακριβώς αυτές οι επιχειρήσεις που στάθηκαν όρθιες σήμερα και μπορούν να ατενίζουν το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία. Επειδή τα πετύχαμε όλα αυτά, μπορούμε ταυτόχρονα να κάνουμε κοινωνική πολιτική.

Και μερικές φορές αιφνιδιάζουμε τους αντιπάλους μας με κινήσεις οι οποίες στρέφονται στους πιο αδύναμους. Αλλά δεν θα έπρεπε να είναι έτσι. Γιατί όποιος καλά γνωρίζει την ιστορία αυτής της παράταξης, που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, γνωρίζει ότι είμαστε το μόνο πραγματικά λαϊκό κόμμα στη χώρα. Πατριωτικό, λαϊκό και προοδευτικό.

Αυτή την πολιτική θα εξακολουθούμε, φίλες και φίλοι, να την  υπηρετούμε με συνέπεια.

Δεν θέλω να σάς πω περισσότερα, θέλω να σάς πω πόσο με συγκινείτε που σήμερα ήρθατε, χρονιάρες μέρες. Να σας ευχηθώ και εγώ από καρδιάς μου καλές γιορτές, να σας σφίξω το χέρι, να σάς πω πόσο ευγνώμων είμαι, διότι εκτός από Πρωθυπουργός είμαι Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Και δεν θα ήμουν Πρωθυπουργός εάν δεν ήμουν Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Θέλω να ξέρετε, ότι «θα τα δώσουμε όλα» στις επόμενες εκλογές για να πείσουμε και τους καχύποπτους συμπολίτες μας ότι το έργο το οποίο έχουμε πετύχει είναι σημαντικό και ότι αξίζει να συνεχιστεί. Ότι είμαστε μια κυβέρνηση η οποία δεν είπαμε ποτέ ότι είμαστε αλάθητοι, αλλά έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να μαθαίνουμε από τα λάθη μας και να διορθωνόμαστε για να γινόμαστε καλύτεροι.

Έχουμε όραμα, έχουμε σχέδιο, έχω μια ξεκάθαρη εικόνα για το πού θέλω να είναι η Ελλάδα το 2030. Μια τελείως διαφορετική χώρα, από αυτή την οποία παραλάβαμε το 2019. Και θέλω αυτό το όραμα να το κάνουμε πράξη όλες και όλοι μαζί.

Να είστε καλά, καλές γιορτές σας εύχομαι, καλά Χριστούγεννα, υγεία και χαρά σε εσάς και στις οικογένειές σας. Και εις το επανιδείν, στην προεκλογική συγκέντρωση που θα κάνουμε, διότι εδώ, αγαπητοί φίλοι, συνάδελφοι στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, θέλω εδώ στην Ημαθία να σπάσουμε όλα τα ρεκόρ ως προς το εκλογικό μας αποτέλεσμα.

Να είστε καλά, σας ευχαριστώ πολύ. Καλές γιορτές σε όλες και σε όλους.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία μετά την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Ημαθία

Το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, μετά την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Ημαθία εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Η ΝΔ του Μητσοτάκη δεν είναι λαϊκό κόμμα αλλά το κόμμα της αισχροκέρδειας, της αδικίας και της ρεμούλας»

Ο κ. Μητσοτάκης σήμερα από την Ημαθία απέδειξε για ακόμη μία φορά ότι το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η κοροϊδία και η εξαπάτηση των πολιτών.

Είχε το θράσος να πει ότι η κυβέρνησή του ασκεί φιλολαϊκή προοδευτική πολιτική, ενώ  κάνει πλάτες στην αισχροκέρδεια. Ενώ έχει αφήσει τις εταιρείες ενέργειας, τα διυλιστήρια και τις τράπεζες να θησαυρίζουν με δισεκατομμύρια υπερκερδών και την ίδια ώρα δίνει στην κοινωνία, που έχει ρημάξει 15 μήνες, προεκλογικά φιλοδωρήματα των 0,70 ευρώ για αγορές τροφίμων.

Είχε το θράσος να πει η ΝΔ είναι λαϊκό κόμμα, ενώ η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη είναι το κόμμα της αισχροκέρδειας, της ρεμούλας και των Πάτσηδων. 

Στο μόνο που μπορούμε να συμφωνήσουμε με τον κ. Μητσοτάκη είναι ότι επί των ημερών του η Ελλάδα πρωταγωνιστεί στην Ευρώπη. Όντως, το σκάνδαλο με τις παρακρατικές παρακολουθήσεις με εντολή Μητσοτάκη, έχει καταστήσει την Ελλάδα αρνητική πρωταγωνίστρια πανευρωπαϊκά.

Οι μέρες που ο κ. Μητσοτάκης θα διευρύνει την ανισότητες και την αδικία όμως τελειώνουν, με την ισχυρή λαϊκή εντολή στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για δικαιοσύνη παντού και προοδευτική κυβέρνηση από την πρώτη Κυριακή.

 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 

επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή