Αρχική Ροή Ειδήσεων Συνάντηση του Συλλόγου “Φίλοι Τριποτάμου” με τον Μητροπολίτη Βεροίας

Συνάντηση του Συλλόγου “Φίλοι Τριποτάμου” με τον Μητροπολίτη Βεροίας

Δελτίο Τύπου από Σύλλογο “Φίλοι Ποταμού Τριποτάμου”: Ο Τριπόταμος δεν είναι μόνο το γενεσιουργικό αίτιο της Βέροιας, ούτε απλώς ευεργετικά νερά που κυλούν ανάμεσα από τον οικιστικό ιστό της. Είναι «πνεύμα και ζωή» γι’ αυτήν! 

Διαμόρφωσε ένα εκτεταμένο, πολύπτυχο φάσμα της πολιτισμικής και κοινωνικής κουλτούρας (πνευματική και ψυχική καλλιέργεια, ως αποτέλεσμα μακράς διαδικασίας μάθησης και εκπαίδευσης) της πόλης μας, μέσα στο οποίο εντάσσεται και η επιλογή του από τον Μητροπολίτη Βενέδικτο το 1869 για την τέλεση του αγιασμού των υδάτων (στη  γέφυρα «Καραχμέτ» αρχικά). 

Αυτός ήταν ο κοινός τόπος διεξαγωγής της εποικοδομητικής συνάντησης του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Βεροίας Ναούσης και Καμπανίας κ.κ. Παντελεήμονα και των μελών του νέου ΔΣ του συλλόγου “ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΎ ΤΡΙΠΟΤΑΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ”,  μετά την υποδοχή τους στο Μητροπολιτικό Μέγαρο, την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022.

Το Δ.Σ. ενημέρωσε για τους σκοπούς και τις δράσεις του και προσκάλεσε τον Σεβασμιώτατο να μετάσχει ως επίτιμο μέλος του συλλόγου.

Ο Σεβασμιότατος δίνοντας  την ευλογία και τις ευχές για καλή πρόοδο στο έργο του συλλόγου, απάντησε θετικά στην πρόσκληση και μας συνέστησε τη σπουδαιότητα και την αξία του “Βασιλικού ποταμού”, όπως ονομάζονταν ο Τριπόταμος κατά τους βυζαντινούς χρόνους, επιβεβαιώνοντας την αμέριστη συμπαράστασή Του.

 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 

επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή