Από τη Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας: Την Τρίτη 5 Ιουλίου το μεσημέρι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων μετέβη στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά Βεροίας, όπου τέλεσε Αγιασμό με την ευκαιρία της ενάρξεως της «Φιλοξενίας Δοβρά 2022» που πραγματοποιείται εντελώς δωρεάν για παιδιά και νέους, οι οποίοι συμμετείχαν στις κατηχητικές συνάξεις των ενοριών της Μητροπόλεως μας.

Η «Φιλοξενία Δοβρά 2022» είναι αφιερωμένη στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή και γι’ αυτό φέρει ως τίτλο της: «Γη της Μικρασίας, Γη Ελληνική».

Μετά την τέλεση του Αγιασμού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Παντελεήμων, ευλόγησε την τράπεζα και μίλησε πατρικά στα παιδιά, τονίζοντας την ευκαιρία που τους δίδει η τοπική μας Εκκλησία να γνωρίσουν τις αλήθειες της πίστεως μας, να αποκτήσουν εμπειρία κοινοτικής ζωής και φιλίες, να εξασκηθούν σωματικά και να ωφεληθούν πνευματικά κάτω από τη σκέπη της Παναγίας Δοβρά.

Ακόμη, ο Σεβασμιώτατος, δεν παρέλειψε να εκφράσει τις θερμές του ευχαριστίες προς τον Υπεύθυνο της «Φιλοξενίας Δοβρά 2022» Αρχιμ. Εφραίμ Παπαμανώλη και προς όσους κοπίασαν για την άρτια διοργάνωση και προετοιμασία των εγκαταστάσεων, καθώς και προς τα στελέχη και τους ομαδάρχες που συμμετέχουν στην πρώτη περίοδο.

Στην πρώτη περίοδο φιλοξενούνται αγόρια Δημοτικού με πνευματικό υπεύθυνο τον Αρχιμ. Εφραίμ Παπαμανώλη και αρχηγό τον κ. Παύλο Καγκελίδη, ενώ κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου θα ακολουθήσουν και άλλες περίοδοι φιλοξενίας για νέους και νέες του Δημοτικού, του Γυμνασίου και του Λυκείου.

 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή