Έκτακτο δελτίο καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ και με αφορμή τα όσα προβλέπονται ο Δ. Βέροιας με ανακοίνωσή του εφιστά την προσοχή των πολιτών, εν όψει της κακοκαιρίας που πρόκειται να “χτυπήσει” στην περιοχή. 

Συγκεκριμένα:  

Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος – Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, με δεδομένο το Έκτακτο Δελτίο Καιρού της ΕΜΥ που προβλέπει επιδείνωση με θυελλώδεις βόρειους – βορειοδυτικούς ανέμους εντάσεως 8 έως 10 μποφόρ, βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές και χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές στα ορεινά – ημιορεινά από σήμερα Δευτέρα 07/02/2022 τις βραδινές ώρες, αύριο Τρίτη 08/02/2022 και μεθαύριο Τετάρτη 09/02/2022 μέχρι τις μεσημβρινές ώρες και στην Κεντρική Μακεδονία, εφιστά την προσοχή των πολιτών στην τήρηση των οδηγιών της Πολιτικής Προστασίας, για την αντιμετώπιση γενικά των έντονων καιρικών φαινομένων και ειδικότερα των ισχυρών ανέμων:

-Ασφαλίστε αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τον άνεμο ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

-Στερεώστε τις διαφημιστικές πινακίδες που τυχόν έχετε αναρτήσει.

-Ασφαλίστε τις πόρτες και τα παράθυρα του σπιτιού ή του χώρου εργασίας σας.

-Αποφύγετε δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές.

-Αποφύγετε τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).

-Προμηθευτείτε είδη πρώτης ανάγκης όπως κουτί πρώτων βοηθειών, πυροσβεστήρα, φακό και μπαταρίες, φορητό ραδιόφωνο κλπ.

Σε περίπτωση ανάγκης καλέστε εναλλακτικά: Αστυνομία 100, Πυροσβεστικό Σώμα 199, ΕΚΑΒ 166, τον Ευρωπαϊκό Αριθμό Έκτακτης Ανάγκης 112.

-Εάν έχετε προγραμματίσει να μετακινηθείτε με όχημα, ενημερωθείτε για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου ή μεταβάλλετε το πρόγραμμα της μετακίνησής σας ώστε να αποφύγετε την αιχμή των καιρικών φαινομένων, ταξιδέψτε κατά τη διάρκεια της ημέρας προτιμώντας τις κεντρικές αρτηρίες και όχι τους δυσπρόσιτους και ερημικούς δρόμους, και ενημερώστε τους οικείους σας για τη διαδρομή που θα ακολουθήσετε.

-Εξοπλίστε το αυτοκίνητο με τα απαραίτητα μέσα αντιμετώπισης έντονων καιρικών φαινομένων (αντιολισθητικές αλυσίδες, αντιψυκτικά υγρά, ομπρέλες, αδιάβροχα, γαλότσες, φακό, κουτί πρώτων βοηθειών κλπ.).

-Φροντίστε να ενημερώνεστε διαρκώς από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων. Οι επίσημες πηγές ενημέρωσης είναι η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (Ε.Μ.Υ.) και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

 

Δρούμε πάντοτε με σύνεση και ψυχραιμία.

Για θέματα Πολιτικής προστασίας που αφορούν την Υπηρεσία μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα: 693 007 4800 & 23313 54615, 54600, 50634.

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή