Δελτίο Τύπου από βουλευτή Ημαθίας (ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ) Άγγελο Τόλκα: «Υφυπουργέ, κύριε Βεσυρόπουλε, δώστε λύση τώρα για τα Ριζώματα, γνωρίζετε τον τρόπο ήδη από το 2020. Οι Ημαθιώτες δεν είναι οι φτωχοί συγγενείς για να παρακαλούν. Ούτε ο τόπος μας μπορεί να περιμένει απαντήσεις όποτε βολεύει στο κυβερνητικό αφήγημα, δηλαδή λίγο πριν τις εκλογές».

Τα παραπάνω δήλωσε ο Βουλευτής Ημαθίας ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Άγγελος Τόλκας, ο οποίος μέσα από ερώτησή του στον Υπουργό Οικονομικών  αποκαλύπτει πώς στη Μαλεσίνα Φθιώτιδας, όπου εκλέγεται ο Υπουργός Οικονομικών, δόθηκε λύση στο πρόβλημα με τις ιδιοκτησίες κατοίκων, αλλά αντιθέτως στο παρόμοιο ζήτημα που απασχολεί τον τόπο μας και ειδικά τους κατοίκους των Ριζωμάτων η κυβέρνηση είναι εκτεθειμένη. 

Συγκεκριμένα, ενώ οι κάτοικοι των Ριζωμάτων αντιδρούν από την πρώτη στιγμή, για το γεγονός ότι το Δημόσιο τους παρακρατά 24% επί των αγροκτημάτων τους, τα οποία κατέχουν νόμιμα, ο Ημαθιώτης Υφυπουργός κ. Βεσυρόπουλος ήδη από το Γενάρη του 2020 απαντούσε σε ερώτηση Βουλευτή Φθιώτιδας της ΝΔ ότι για παρόμοιο πρόβλημα που έχει προκύψει για τα «Κόκκινα Οικόπεδα» στη Μαλεσίνα έχει αρχίσει και δίνεται λύση. 

Ειδικά για το πρόβλημα των Ριζωμάτων, το Ελληνικό Κτηματολόγιο με επίσημο έγγραφό του από το Νοέμβριο του 2020 τονίζει την ανάγκη επίλυσης με νομοθετική ρύθμιση. Ακριβώς, δηλαδή, όπως έγινε τον Ιούνιο του 2021, με Νόμο ο οποίος προβλέπει την οριστική επίλυση του ανάλογου προβλήματος στο Νομό του Υπουργού Οικονομικών. 

Όλα τα παραπάνω ο Άγγελος Τόλκας τα τεκμηριώνει με επίσημα έγγραφα ενώ  συνεργάστηκε εξαρχής στενά με τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Ριζωμάτων κο Αθανάσιο Καραβασίλη, τον Δημοτικό Σύμβουλο κο Αθανάσιο Δέλλα και πραγματοποίησε συχνές επισκέψεις στα Ριζώματα τόσο ο ίδιος όσο και με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας.

Μετά από αυτά, ο Άγγελος Τόλκας ρωτά τον Υπουργό Οικονομικών γιατί δεν ακολουθείται η ίδια πρακτική και για τα Ριζώματα, γιατί υπάρχει διαφορετική μεταχείριση ίδιων καταστάσεων και πότε θα προχωρήσουν στην άμεση συγκρότηση επιτροπής για την εξέταση του θέματος, όπως ήδη έχει γίνει εδώ και δύο χρόνια για την Μαλεσίνα.

 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή