Αρχική Ροή Ειδήσεων Να επιταχυνθεί και να διευρυνθεί η ενίσχυση των νοικοκυριών λόγω ενεργειακής κρίσης

Να επιταχυνθεί και να διευρυνθεί η ενίσχυση των νοικοκυριών λόγω ενεργειακής κρίσης

Δελτίο Τύπου από βουλευτή Ημαθίας (ΝΔ) Λάζαρο Τσαβδαρίδη: Την ανάγκη απόλυτης συστράτευσης και ενιαίας φωνής προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα δύο μεγάλα μέτωπα της πανδημίας αλλά και της ενεργειακής κρίσης υπογράμμισε στην τοποθέτησή του στη σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ στη Βουλή, παρουσία του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη ο Αν. Γεν. Γραμματέας ΚΟ της ΝΔ και Βουλευτής Ημαθίας κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης.

Όπως επισήμανε,

Αφενός η επικοινωνιακή διαχείριση της πανδημίας και της τήρηση των περιοριστικών μέτρων πρέπει να αναδεικνύει στο έπακρο τόσο την επιστημονική απόδειξη όσο και την κυβερνητική αποφασιστικότητα προκειμένου να εξαλειφθούν τα κέντρα της παραπληροφόρησης και της εκμετάλλευσης μερίδας συμπολιτών μας

Αφετέρου χρειάζεται να επιταχυνθούν αλλά και να διευρυνθούν όλες οι σημαντικές παρεμβάσεις της Κυβέρνησης για τη στήριξη των πολιτών,  αλλά και των κλάδων της οικονομικής δραστηριότητας μπροστά στις επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης και της ακρίβειας, όπου αυτό το επιτρέπει ο δημοσιονομικός χώρος, όπως:

  • η αύξηση της επιδότησης στους λογαριασμούς ρεύματος των νοικοκυριών και επιχειρήσεων η οποία ξεκίνησε να εφαρμόζεται από τον Σεπτέμβριο
  • η αναστολή χρεώσεων για ευάλωτους καταναλωτές
  • αλλά και η δυνατότητα εξεύρεσης δημοσιονομικού χώρου για την μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα

Επιπροσθέτως, ο κ. Τσαβδαρίδης εξέφρασε τη βαθιά του συγκίνηση για την προχθεσινή δέσμευση του Πρωθυπουργού μας να επιλύσει επιτέλους το ζήτημα ασφάλισης χιλιάδων ομογενών από την Βόρειο Ήπειρο με την ψήφιση του προϋπολογισμού του 2022, που αποδεικνύει για ακόμη μία φορά στην πράξη ότι η Κυβέρνηση της ΝΔ σέβεται, ακούει και προστατεύει τον Ελληνισμό όπου γης κάνοντας όλους εμάς στη μητροπολιτική πατρίδα διπλά υπερήφανους.

 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

//

Πηγή