Η μικροπολιτική του κ. Παυλίδη είναι εδώ…

Η στάση των «Συνδημοτών» εκτός από μικροπολιτική φαίνεται πως είναι -ακόμα πιο συχνά- και άστοχη. Την ώρα που οι δημότες ζητούν συναίνεση στα κρίσιμα θέματα της πόλης, η συγκεκριμένη παράταξη υποπίπτει σε λάθος εκτιμήσεις. Δυστυχώς συνεχίζει με το ίδιο γνωστό ύφος. Είναι όμως λυπηρό να υπάρχουν πολιτικές παρατάξεις που αδιαφορούν για την πραγματικότητα και επιχειρούν να αφαιρέσουν και όχι να προσθέσουν στη συλλογική προσπάθεια που γίνεται από την παρούσα δημοτική αρχή, με μοναδικό στόχο των «Συνδημοτών» τα λίγα μικροπολιτικά οφέλη.

Αγνοείτε τις διαδικασίες 

Στην επιστολή σας, όπου χαρακτηρίζετε ως «επιπόλαιη» την αντιμετώπιση του θέματος του κτιρίου «Τσαλέρα», σας απαντούμε ότι η δική σας προσέγγιση για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα, αποπνέει από τη ραστώνη των θερινών μηνών…  Με απουσία σύνεσης αναφερθήκατε στον έλεγχο και στην εκτίμηση που θα έπρεπε να κάνει πολιτικός μηχανικός του δήμου σχετικά με την αγορά του εν λόγω οικοπέδου. 

ΟΜΩΣ:

-Θα έπρεπε να γνωρίζετε πως η οικονομική εκτίμηση της εμπορικής αξίας ενός οικοπέδου γίνεται αποκλειστικά από πιστοποιημένο εκτιμητή και όχι από μηχανικό του δήμου, με τη εν λόγω μελέτη εκτίμησης να πραγματοποιείται σύμφωνα με τις οδηγίες, προδιαγραφές και απαιτήσεις των Ευρωπαϊκών Εκτιμητικών Προτύπων.

-Παραθέτοντας τα σχετικά στοιχεία κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Βέροιας, κ. Τσαχουρίδης, υπογράμμισε πως η αξία του οικοπέδου ορίστηκε στις 565.068,07€ και του κτιρίου στις 175.908,27€ με συνολικό κόστος τις 740.976,34€. Μετά τον συνυπολογισμό των λειτουργικών απαξιώσεων η τελική αγορά ακινήτου είναι 455.135,85€, δηλαδή ΑΞΙΑ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ από εκείνη του οικοπέδου και μόνο!

-Επιπρόσθετα το κόστος επαναλειτουργίας του σχολείου μπορεί να κυμανθεί από 0€ (για συντήρηση από υπηρεσίες του δήμου) μέχρι και την ένταξη του εν λόγω σχολικού συγκροτήματος σε πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης.

Τέλος,

Συμφωνούμε με την αποστροφή σας κ. Παυλίδη ότι «το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω», αφού το «πίσω» αντιστοιχεί σε σας και την πολιτική σας καριέρα (υποψήφιος σε εκλογές από το 1998). Εμείς δηλώνουμε πως είμαστε το σήμερα και το αύριο. Και βέβαια το τελευταίο διάστημα μας έχει δημιουργηθεί η απορία: Θα είστε τελικά υποψήφιος δήμαρχος στις επόμενες δημοτικές εκλογές;

Αυτό που θα πρέπει να κατανοήσετε είναι πως η σημερινή διοίκηση του Δήμου Βέροιας αξιολογεί και προωθεί τα θέματα που άπτονται των αναγκών της πόλης, επενδύοντας στην πολιτική μας πρακτική και παρουσιάζοντας συνεχώς αποτελέσματα στην καθημερινότητα της Βέροιας (βλ. πλειάδα έργων και μελετών που εγκρίνονται και που σας ενοχλεί η ανακοίνωσή τους), μακριά από τακτικισμούς και ανακρίβειες που προορίζονται για… «λαϊκή κατανάλωση». 

 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

//

Πηγή