Συνεχίζονται την Τετάρτη 6 Απριλίου 2016 στις 18.00 οι «Καταθέσεις Πολιτισμού» στην Τράπεζα της Ελλάδος με τη συζήτηση μεταξύ του Διευθύνοντος Συμβούλου του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Γιάννη Τροχόπουλου, και της δημοσιογράφου Μαρίας Χούκλη.
«Συμμετέχοντας στην ανάπτυξη μιας αλληλέγγυας κοινωνίας: η μεταμόρφωση της Βιβλιοθήκης της Βέροιας, 1955-2010» είναι το θέμα της συζήτησης, που οργανώνεται -όπως όλες οι «Καταθέσεις Πολιτισμού» – από το Κέντρο Πολιτισμού, Έρευνας και Τεκμηρίωσης της Τράπεζας της Ελλάδος. Το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να υποβάλει ερωτήσεις μετά το τέλος της συζήτησης.
Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Γενικών Συνελεύσεων του Κεντρικού Καταστήματος της Τράπεζας της Ελλάδος (2ος όροφος).
Είσοδος: Εδουάρδου Λω και Σταδίου.
Η συμμετοχή θα είναι ελεύθερη με σειρά προτεραιότητας και η είσοδος θα είναι δυνατή μία ώρα πριν από την έναρξη της συζήτησης.
Για την είσοδο στην Τράπεζα της Ελλάδος είναι απαραίτητη η επίδειξη αστυνομικής ή δημοσιογραφικής ταυτότητας.
Ο κ. Τροχόπουλος διετέλεσε Διευθυντής της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης της Βέροιας από τον Ιούνιο του 1990 μέχρι και τον Μάιο του 2012 και τον Αύγουστο του 2010 παρέλαβε το ετήσιο βραβείο “Access to Learning” του Ιδρύματος Bill and Melinda Gates για λογαριασμό της Βιβλιοθήκης. Είναι συνιδρυτής της μη κερδοσκοπικής εταιρείας Future Library που ασχολείται με την υποστήριξη της ανάπτυξης ενός σύγχρονου δικτύου Βιβλιοθηκών στην Ελλάδα. Από τον Ιούνιο του 2012 είναι Διευθύνων Σύμβουλος του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
Επιπλέον πληροφορίες:
· Την ημέρα της συζήτησης, το Μουσείο της Τράπεζας της Ελλάδος (Αμερικής 3) θα παραμείνει ανοικτό έως τις 18.00, δίνοντας τη δυνατότητα σε όσους ενδιαφέρονται να το επισκεφθούν και παράλληλα να δουν την έκθεση ζωγραφικής «Μιχαήλ Αξελός (1877-1965), Ανάμεσα σε δύο κόσμους» που φιλοξενείται εκεί αυτή την περίοδο.
· Η Βιβλιοθήκη της Τράπεζας της Ελλάδος, η πιο άρτια ενημερωμένη οικονομική βιβλιοθήκη της χώρας, που στεγάζεται στο Κεντρικό Κατάστημα, είναι ανοικτή για το εξωτερικό κοινό κατά τις εργάσιμες ημέρες από τις 09.00-13.30. Η συλλογή της περιέχει περίπου 170.000 τεκμήρια (βιβλία, εφημερίδες, περιοδικές εκδόσεις και ηλεκτρονικές πηγές), καθώς και περίπου 1.000 τόμους σπάνιων βιβλίων.